Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Призив на Гражданска...
Призив на Гражданска инициатива, стартирала подписката „ЗА“ Референдума!

Призив на Гражданска инициатива, стартирала подписката „ЗА“ Референдума! "ЗА" Слави! "ЗА" промяна в България!Вече повече от един месец майки на деца с увреждания протестират в цялата страна пред бездушния и леден поглед на властта! Под прозорците на парламента и в редица областни градове се опънаха палатки като крайна мярка срещу безхаберието и цинизма на депутатите към проблемите на децата с увреждания. Надсловът на техния протест е "Системата ни убива".

На 29.06.2018 г. заедно с протестиращи майките омбудсманът внесе в Народното събрание законопроект за личната грижа, изготвен съвместно с тях. Веднага от ГЕРБ отвърнаха със собствен контрапроект за промени в Закона за интеграция на хората с увреждания.

Категорично ясно е, че със своя ход партията на Бойко Борисов връща интеграцията на хора с увреждания с 20 години назад. По този начин властта саботира и обезличава умишлено борбата на протестиращите майки за жизненоважни средства и социални услуги за децата им.

Настоящите действия на ГЕРБ напълно се припокриват със събитията, които се разиграха около признаването на резултатите от Националния референдум 2016.

На 21.11.2016 г. омбудсманът Мая Манолова и сценаристите на "Шоуто на Слави" внесоха в парламента промени в Изборния кодекс в съответствие с решенията на референдума, иницииран от Слави Трифонов. От ГЕРБ (както сега) контрираха с техен проект, свързан с Изборния кодекс и по този начин провалиха на практика умишлено исканията на гражданите.

Така гласовете на 3,5 млн. българи бяха брутално погазени и захвърлени в кошчето!

Ние като граждани на България не можем повече да стоим безучастни пред страданието на майките, борещи се за живота на техните деца.

Ето защо се обръщаме към всички българи:

ДА ПОДКРЕПИМ ЗАЕДНО БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ В БОРБАТА ИМ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ТЕХНИТЕ СПРАВЕДЛИВИ ИСКАНИЯ!

ДА ПОЛОЖИМ СВОЯ ПОДПИС ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ИСКАНИЯТА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ МАЙКИ!

 

Източник:https://www.facebook.com/


68179