Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Продължава протестът...
Продължава протестът за машинно гласуване

Продължава протестът за машинно гласуванеЗа втори пореден ден граждани, организирани от партия МИР, се събират пред Министерския съвет с искане за незабавното въвеждане на машинното гласуване. Протестът е обявен за безсрочен, а демонстрантите дават срок на правителството до сряда да обяви обществената поръчка за машини за всички избирателни секции.

"Ако до сряда управляващите не стартират процедурата за пълното въвеждане на машинното гласуване, протестиращите ще организират палатков лагер пред прозорците на Министерския съвет", заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев и призова: "Да се спази законът в Република България, тъй като в Изборния кодекс е заложено всички избори в България да се провеждат чрез машинно гласуване." 

"Машината не прави невалидни бюлетини. А ние в България сме известни с това, че сме рекордьори по сбъркани протоколи. Тази машина не е свързана към интернет, тоест няма никакво съмнение, че някой хакер ще атакува по някакъв начин тази машина. Това е единственият начин в България да се проведат честни избори." 

 

Източник: https://frognews.bg

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Машинното гласуване – опасно за ГЕРБ!

Отменете изборите...! И управлявайте во веки веков!

Власт без позиции...! >> ГЕРБ пак даде крачка назад за машинното гласуване

Петър Славов: Битката за въвеждане на машинно и дистанционно гласуване продължава

Оттегляне >> Президентът няма да налага вето на отпадането на машинното гласуване за местните избори

Три причини да има машинно гласуване

 

 


121046