Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Проф. Евгений Дайнов...
Проф. Евгений Дайнов: Борисов и Нинова приличат на тежко ударени боксьори

Проф. Евгений Дайнов: Борисов и Нинова приличат на тежко ударени боксьориВ последната година Бойко Борисов и Корнелия Нинова се превърнаха в един и същи типаж. Приличат на тежко ударени боксьори, които махат с ръце, за да запазят равновесие и ако могат, да закачат някой противник. И двамата са загубили ориентация в ситуацията, в която се намират... Борисов живее в свят на илюзии и скоро този свят ще се сблъска с твърдия свят на реалността

 

Това каза пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов. 

Той посочи, че и при трите протестни партии спорът е дали да се направи правителство на малцинството с кратък хоризонт на действие, но с подкрепата на БСП, или да се отива на нови избори през служебен кабинет. 

 

С  коментар по темата се включи и политологът доц. Борис Попиванов: 

„Борисов се бори за власт. Всичките му хаотични предложения са постоянни сондажи, за да види къде може да бъде пробит фронтът на опонентите му и да може отново да израсне като фигура, олицетворяваща стабилността. След изборите политическата игра стана психологическа“.  По думите на проф. Дайнов не е невъзможно депутати от БСП да подкрепят правителство на протеста. 


Доц. Попиванов посочи, че ако се стигне до предсрочни избори, би трябвало формациите против ГЕРБ да съставят мнозинство в 45-ото НС и да приемат законодателни промени, които ще бъдат необходими за демократично протичане на изборния процес. „Ситуацията се променя динамично и партиите може да получат различни нива на обществена подкрепа“. 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Евгений Дайнов: По силата на кой закон Каскет-бей може да публикува частна кореспонденция?

Евгений Дайнов: Гласувахте ли за ГЕРБ, та да ви пазят от комунистите?

Британска медия: Борисов е полуграмотен мачо и варвар, който може да убие демокрацията

Евгений Дайнов: Страхувам се, че Борисов е лъжец

Проф. Евгений Дайнов: Властта ни се подиграва, замества правото със сила


148203