Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Проф. Горчев за здравеопазването: Не може да се наливат пари в една нереформирана система

Проф. Горчев за здравеопазването: Не може да се наливат пари в една нереформирана системаМоето мнение е, че трябва да има малко търпение, да стартира тази реформа и чак тогава да я критикуваме кое е така или не. Има такова недоволство не само сред лекарите, но въобще и до колкото знам от Лекарския съюз, че не могат да се наливат пари в една нереформирана система.

Това заяви шефът на Университетската болница "Света Марина" в Плевен проф. Григор Горчев пред  БНТ.  Той беше награден с високо държавно френско отличие, което се дава за особени заслуги в науката и образованието.  По думите му тази награда не е за него, а за екипа, с който работи.

 

Проф. Горечев коментира и обещаните 50 милиона лева на специалистите по здравни грижи. Той бе категоричен, че самите медицински сестри и акушерки заслужават определено по-високо заплащане, както и лекарите.  По думите му е необходимо да се даде на министър Ананиев малко време да се реформира системата, защото той е започнал една реформа и трябва да я завърши. 

 

"За 30 години в България не е направена нито една нова държавна болница по всички изисквания на световното здравеопазване. Светът върви много напред, болничното здравеопазване е много различно, много стартово и най-вече много атрактивно. Няма нищо, което да спре медицината да се развива и ние трябва да бъдем в крак с тази модернизация на здравеопазването", заяви още проф. Горчев

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

 

 

 


96250