Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Проф. Ивайло Дичев: ...
Проф. Ивайло Дичев: Недоверието към властта нараства застрашително с чумата и избора на Гешев

Проф. Ивайло Дичев: Недоверието към властта нараства застрашително с чумата и избора на Гешев„Недоверието към властта, което нараства застрашително, е лайтмотивът в скандалите от последните месеци. Най-ясно това се проявява в случая с чумата по свинете, в който хора директно отказват да вярват не само на властите, но и в медицинските работници, на лабораториите, на науката. Нашето съществуване става много опасно“.

Това коментира пред БНР културологът проф. Ивайло Дичев.

 

„Общественото ни мнение е така настроено, че каквото и да дойде от управляващите, ние не го приемаме. Това е световен феномен. Това е криза на политическото устройство на света днес. Забележете количеството шоумени, които навлязоха в политиката! Или политиците не вършат работата, която очакваме от тях, или глобализацията е направила така, че политиката е станала по-малко важна… Светът е започнал да се управлява сам, защото счита политиците за излишна тъкан“, допълни проф. Дичев .

 

Според проф. Дичев нарастващото недоверие във властта се проявява и в номинацията за главен прокурор: „В последните години сме свидетели на съмнителни действия на прокуратурата. Вместо да се направи равносметка как досега е работила прокуратурата, магистратите тръгнаха към продължение на мандата на Сотир Цацаров. Това е скандално. Доверието на нас, гражданите, отново е подкопано“.

 

Културологът прогнозира и различни сюжети по време на местните избори: „Ако г-жа Фандъкова се кандидатира за кмет на София и загуби, това ще бъде символен удар върху ГЕРБ... Има умора в това едни и същи да те управляват. Но въпросът е кой може да те конкурира… Опасявам се, че в разпадната опозиция ГЕРБ ще спечели отново. Не мисля, че ще има особени изненади“.

 

 

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Да не би да искате тази грозна евразийска диващина?

Проф. Ивайло Дичев: Новата ситуация е свързана с бунт срещу елитите

Ивайло Дичев: 30 г. църквата ни се движи от скандал към скандал

Пред дълбока промяна на демокрацията

Проф. Ивайло Дичев: Живеем между срама и гордостта от българщината

Истеричното квичене срещу Морфов, Чапа и др. – песен на надеждата!

Когато някой българин успее някъде там

България вече дава своя скромен принос за разпадане на партийния модел

Анализ >> В българския Биг Брадър на простащината


 


109701