Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Проф. Калин Янакиев:...
Проф. Калин Янакиев: Бойко Борисов е политически кастриран

Проф. Калин Янакиев: Бойко Борисов е политически кастриранМасивен антигерб вот, разделен на 3-4 политически субекта – това е равносметката от изборите на 4 април според философа и богослов проф. Калин Янакиев.

 

„Това означава че приказките, за протестите: „Изтекоха през пръстите“, „Задрямаха“, се оказаха неверни. Във физическия смисъл протестите наистина угаснаха, но извършиха нещо много важно. Те развенчаха т.нар. „аура на бате Бойко“, направиха го непоносим за мнозина. Вот, който ако се събере, показва, че Бойко Борисов е политически кастриран. Обществото изгради антитела срещу феномена ГЕРБ“, коментира той в „Честно казано“ по Евроком.

 

По думите му БСП вече не е политически полюс, тя е една от партиите.

 

„Кого е победил Бойко Борисов? На предишните избори той биеше БСП-то, сега кого би? Новоизлюпилите се партии или партиите на протеста, които само ако се съберат, са големи колкото него“, попита проф. Янакиев.

 

„Борисов изобщо не се е справил с управлението на страната. Строи едни магистрали, които се срутват на седмия ден, след като пререже лентичката“, отчете той.

 

Според него тепърва предстоят проблемите, защото този масиран антигерб вот, който доведе до политическата кастрация на Борисов, се състои от манталитетно различни групи.

 

Вероятна отиваме към едни нови избори, прогнозира проф. Янакиев.

 

„В това няма нищо страшно, но има някои опасности от скорошни избори. Избирателите са леко недисциплинирани. Спрямо електората, бързите избори са най-подходящи за „Демократична България“.  

 

Проф. Янакиев би казал на Слави:

 

„Драги, ще загубиш вълната на негативния вот, на която в момента си се изкачил, ако вземеш която и да било въдица, която в момента ти се предлага.“

 

„За подземното чудовище Делян Пеевски изобщо не мога да подозирам нито къде е, нито какво прави, но сегашното политическо разпределение не е в негова полза“, каза още проф. Янакиев.

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

На изпроводяк: Борисов с щедър бонус за концесионера на Летище София

Борисов обяви победа и капитулация едновременно: Нали искахте ВНС? Хайде! ГЕРБ може и да изчезне тогава

Борисов пак се врътна. Упорито се заопитва да остане на власт (видео)

Петър Бояджиев: Борисов - чекмеджето води България към национална катастрофа

Който се коалира с ГЕРБ, приключва с политическата си кариера


148122