Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Прокуратурата тараши...
Прокуратурата тараши Държавната комисия по хазарта

Прокуратурата тараши Държавната комисия по хазартаСпециализилрана акция с обиски тече в сградата на Държавната комисия по хазарта. Все още официално не е обявена причината за акцията.

Фрог Нюз рзкри (вивжте ТУК и ТУК) редици нарушения и проблезми, неглежирани от Комисията по хазарта и други държавни институции.

 

Акцията идва дни, след внесените от НФСБ промени в Закона за хазарта, които биха довели до държавен монопол върху лотарийните игри.

Той изказа предположение, че един успешен бизнес модел да бъде отнет „принудително“, а Валери Симеонов стои само „формално“ зад внесения законопрокет, коментира по-рано бизнесменът Васил Божков, който ще бъде един от потърпевшите, ако промените влязат в сила.

 

Частната "Национална лотария", чиито мажоритарен собственик е бизнесменът Васил Божков, обяви, че национализацията ѝ от държавата, каквото е едно от предложенията за промяна в закона, ще причини "огромни финансови и репутационни щети на България".

 

Според лотарията подобна стъпка ще доведе до огромни финансови щети за данъкоплатците заради евентуални бъдещи съдебни дела, свързани с предсрочното едностранно прекратяване на 10-годишния лиценз на "Националната лотария".

 

 

Източник:https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Власт & интереси >> Финансовият министър превръща Комисията по хазарта в едноличен орган

Хазартът е държавен бизнес отдавна, но в полза на частни интереси

С хазарта богатите стават по-богати, а сиромасите обедняват

В разгара на серия от кризи и скандали, дотук я докараха управляващите >> Валери Симеонов внесе закон за национализация на лотарията120492