Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Прокурор Сийка „хибридната атака“, а ДАНС /НСС/ ще проверите ли, дето си бъркаха в носа! Честита ви Болшевишка проституция!

Прокурор Сийка „хибридната атака“, а ДАНС /НСС/ ще проверите ли, дето си бъркаха в носа! Честита ви Болшевишка проституция!Там, където има данни за престъпления по линия на приватизационните сделки, ще бъдат образувани досъдебни производства. А ако има изтекла давност обществеността ще бъде информирана за целия приватизационен процес и нанесените щети от нея. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.
Милева припомни, че по-рано днес главният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) извършването на пълна проверка на целия приватизационен процес, както и на последващия контрол от отговорните за това министерства, държавни агенции и други държавни ведомства.
„Проверката ще обхване всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства. ДАНС следва да установи събрани ли са предвидените в приватизационните договори неустойки, лихви, обезщетения и банкови гаранции, в случай на тяхното частично или цялостно неизпълнение. В тази връзка следва да се установи извършени ли са действия по разваляне на приватизационните договори, в случай на тяхното неизпълнение. Проверяващите трябва да установят как е била водена цялата документация по текущия следприватизационен контрол, извършвани ли са проверки по изпълнение на приватизационните договори и била ли е актуализирана своевременно информацията в публичните регистри“, обясни тя. Милева добави още, че в обхвата на проверката трябва да бъде извършен анализ на одитните доклади на Сметната палата и какви действия са били предприети по изпълнението на дадените указания.“

Прокурор Сийка, която се прочу с „хибридната атака“, в която обвини медиите, че водели срещу прокуратурата, а ДАНС, респективно НСС, ще проверявате ли, дето си бъркаха в носа и в някои задни части през всичките тия години?

А Бойко Борисов, в качеството му на принципал на ДАНС, а по-рано и на НСС, като главен секретар на МВР, ще проверявате ли за умишлено бездействие?

В книгата ми „Този живот е за смелите“ съм описала и как беше спрян ръководен кадър на НСС и как си хвърли оставката именно, защото ШЕФОВЕТЕ В МВР, НАЧЕЛО С БОРИСОВ, УКРИВАХА ЗУЛУМИТЕ! ЧЕТЕШ ЛИ ИЗОБЩО КНИГИ, ПРОКУРОР СИЙКЕ?!

Какво значи, че ще ни информирате „при отминала давност“? За идиоти ли ни имате?

Че онова, което написахме преди „сто години“ за криминалната приватизация е вече претоплена манджа и бездомните кучета вече го знаят. А когато ние пишехме, и ядохме сопите заради това, че пишехме,  интересно дека беше ти, прокурор Сийке и дека беше Каскет Гешев?

На туй сега, което уж правите, му се вика болшевишка пропаганда след дъжд качулка. И рекет, ако ме разбирате какво искам да кажа.

Веселина Томова

П.П. Арман Бабикян:

Проверка на цялата приватизация?? Лелеее тук и целият ресурс на Международния валутен фонд ще се озори !! Ама за ДАНС това е нищо, сега ще могат на воля да си шамаросват, който искат. Каскета ще стане Папа и индулгенции ще продават и ще дамгосват, който трябва! Ехоо господата с парите, нали не Ви интересуваше политиката? Нали Ви беше все тая? Нали си купувахте, който искате? Честита Ви болшевишка проституция!

Христо Христев:

Много интересен сюжет е този: „главният прокурор разпореди на ДАНС проверка на цялата приватизация“. При добронамерен прочит на сюжета, в своята същност този сюжет не може да представлява нищо друго освен пропаганден кьорфишек, който цели да даде някакви точки на прокуратурата в мнението на народонаселението за нейната работа. За всеки разумен човек, с дори базисни познания по право, счетоводство, икономика, финанси е ясно обаче, че подобна проверка просто няма как да се състои. Обективно невъзможна е. Дори целият ДАНС, плюс цялото МВР, плюс цялата прокуратура, барабар с военна полиция и армията ако щат, да зарежат всичко друго, с което се занимават, за да правят тази невиждана и нечувана проверка на хиляди и хиляди правни сделки, правоотношения, финансови транзакции, десетилетия търговска дейност на хиляди дружества…Това приемайки най-добронамерено, че в тези структури работят отлични юристи, финансисти, икономисти, всякакви експерти за необходимите допълнителни експертизи…Оттам нататък, ако това не е поредният правно-популистки ход, който цели да вдига рейтинга на държавното обвинение, тъй като на всички е ясно, че няма как да се извърши „проверка на цялата приватизация“, остава варианта зад тази титанична „проверка“ да се цели създаване на ситуация и предпоставки за отстрел на отбран дивеч, в линията на избирателно прилагане на наказателния закон срещу неудобните на статуквото и силните на деня. Което, както и да го гледаме, не може да бъде определено по друг начин, освен като класическа форма на репресия. И поредният акт на тържество на баналното зло в България.

 

Източник: Афера


121574