Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Протест ще иска ост...
Протест ще иска  оставката на екоминистъра

Протест ще иска оставката на екоминистъраИнформационен сайт „ДНЕС“

 

На 24 януари от 18:30 ч. пред Министерски съвет ще се състои протест с искане на оставката на екоминистър Нено Димов.

Поводът е окончателното отхвърляне от Върховния административен съд  промените в Плана за управление на Национален парк „Пирин“.

"Спасихме Пирин засега! Искаме оставката на министър Нено Димов. Той предложи промените в плана за управление на Национален парк Пирин, за да позволи строителство и сечи! Правителството ги одобри. Ние обжалвахме и спечелихме съдебното дело на последна инстанция", пишат организаторите в описанието на събитието.

"Премиерът Бойко Борисов трябва да поеме политическата отговорност за незаконното решение на Министерски съвет за Пирин и министърът на околната среда Нено Димов трябва да подаде оставка! Въобще не става дума за втората кабинка, за поминъка или за спорта на децата. Става дума за това как държавата работи само в полза на своите икономически обръчи. Да се съберем! И не само в София! Пирин е на всички българи!", призовават още организаторите на протеста.

На 16 януари петчленен състав на Върховния административен съд отмени окончателно промените в Плана за управление на Национален парк „Пирин“, приети от Министерски съвет на 29 декември 2017 г.

След постановлението на ВАС природозащитници отпразнуваха пред Министерския съвет решението, когато отново поискаха оставката на Нено Димов.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

След интервюто на гл. прокурор при Слави: Екоминистърът срещу екологията, срещу държавата, срещу народа...! Накратко: Министърът на частния интерес! (ОБНОВЕН)

А оставка? >> Нено Димов ще се съобрази с решението на ВАС за НП "Пирин"

Ще продължат ли опитите за превръщане на Пирин в "разрита морска дюна"? >> Валери Симеонов: Искате наистина да отида и да скоча от моста ли?

 

 


87590