Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Протест срещу мръсни...
Протест срещу мръсния въздух във

Протест срещу мръсния въздух във "Враждебна"Днес, 20 декември, в 10:00 часа ще започне протест срещу мръсния въздух в столичния квартал "Враждебна". Протестът ще стане факт на пътния възел бул. "Ботевградско шосе" и ул. "46-а" (до сградата на "ВАС метал") и е организиран от Сдружението за благоустройство на квартал "Враждебна" с председател Александър Димитров.

Според организаторите основна причина за състоянието на нещата е "безхаберието на общинската администрация, която неглижира проблемите, натрупани с десетилетия". Мръсният въздух е следствие от замърсяването от депата за строителни материали и земни маси, намиращи се в района на кв. "Враждебна", които се управляват от общинската фирма "Софинвест", твърдят организаторите на протеста.

Сдружението за благоустройство на квартал "Враждебна" е изпратило петиция до кмета на София Йорданка Фандъкова и до председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, в която се обяснява за проблема на жителите на кв. „Враждебна“ със замърсяването и се предлагат следните решения:

1. Незабавно закриване на депото за земни маси поради изчерпване на обема му и пренасочване на дейността извън жилищната част на квартала – на терен, предоставен на Столична община за същата дейност през 2008 г.

2. Ускоряване на процедурата по откриване на нови площадки за депониране на строителни отпадъци и земни маси и започване на поетапно рекултивиране на депото за строителни отпадъци.

 

Източник:https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Столични квартали протестираха срещу мръсния въздух

Отново прогноза за мръсен въздух в София

Държавата - убиец № 13 (ОБНОВЕН)

Безхаберието на системата, която УБИВА! Занижават данните за замърсяването... и вчера... и днес! Извратено е това! Можем дори с Чернобил да го сравним!

 


84416