Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Протест в центъра на...
Протест в центъра на София, хотелиери и ресторантьори блокираха Орлов мост (ВИДЕО)

Протест в центъра на София, хотелиери и ресторантьори блокираха Орлов мост (ВИДЕО)Протест в центъра на София. Хотелиери и ресторантьори организираха демонстрация с искане за намаляване на ДДС. Първоначално те се събраха пред Народното събрание, въпреки постигнатото снощи споразумение с Министерството на финансите, предаде Нова тв.

Малко след началото на демонстрацията протестиращите се преместиха пред сградата на Министерския съвет, а по-късно блокираха възловото кръстовище на Орлов мост.

Според споразумението Наредбата за въвеждане на софтуерите за управление на продажбите се отлага с 6 месеца. Въпреки това пред Народното събрание протест все пак има. Хотелиери и ресторантьори искат намаляване на ДДС-то. След срещата Владислав Горанов каза, че при отлагането на Наредбата, която притеснява бранша, първите три месеца ще бъдат използвани за съвместна работа с експертите на съответните организации и НАП. Това се прави с цел да се постигнат изясняваният неяснотите, за които претендира бизнеса.

Министърът на финансите обеща, че в следващите седмици ще бъдат проведени и срещи по отношение на режима за запечатване на търговските обекти.

Протестът на хотелиерите беше подкрепен от „Възраждане“, „Изправи се.БГ“ и БСП.

„Днес парламентарната група на "БСП за България" се включи в протеста с искане за оставка на вредното правителство на Бойко Борисов”, написа Корнелия Нинова във Facebook.

„Истинският вот на недоверие се състоя извън парламента. Исканията на хората са справедливи. Ние ги подкрепяме. Нека всички недоволни да се обединим и продължим. Промяната е възможна. Тя е в нашите ръце”, пише още соцлидерката.

От Българска асоциация на заведенията обаче се разграничиха от партия "Възраждане".

От Асоциацията, заявиха в съобщение до медиите, че категорично се разграничават от политическите искания на партия „Възраждане“, изразени по време на протеста на малкия и среден бизнес пред Народното събрание.

"Представители на тази или която и да било партия не са канени на протеста, не са участвали в организацията му и смятаме, че нямат място там. За пореден път заявяваме, че ние не сме ангажирани политически и нямаме политически искания! За нас е важно единствено да защитаваме правата на българския бизнес! Ние не търсим конфронтация, а решаване на възникналите проблеми и няма да позволим да бъдем употребени от каквито и да било политически интереси", се казва още в изявлението. 

 

 

 

Източник: http://epicenter.bg 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Протестът пред Народното събрание се мести пред Министерски съвет (Снимки)

Стотици на протест пред парламента, въпреки отмяната на Наредба Н-18 /НА ЖИВО/

Хотелиери и ресторантьори излизат на национален протест на 29-и януари

Хотелиерите и ресторантьорите готвят протести, искат 9% ДДС

Бизнесът излиза на нов протест срещу наредбата за касовите апарати

Автоинструктури излизат на протест заради промяна в шофьорските курсове

 

 


120856