Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Протестиращи отново ...
Протестиращи отново са пред Съдебната палата, искат оставките на Борисов и Гешев

Протестиращи отново са пред Съдебната палата, искат оставките на Борисов и ГешевПротестиращите отново са пред Съдебната палата в София с искане оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Събитието е организирано от инициативата „Правосъдие за всеки“.

 

Оратор обясни: „Миналата седмица най-голямото сдружение на адвокатите в Европа повдигна въпроса за нарушаване на презумпцията за невиновност. Утре в мъгла може да блъснете човек и ще искате да докажете, че това сте го направили заради намалена видимост. Но няма да можете. Вас веднага ще ви третират като леке. Прокуратурата стана добра в това.  това се превръща в опасна практика. Това е опасно ,защото може да се случи на всеки един от нас.

 

Нещо, извоювани с много кръв, да си третиран като невинен, , е нещо, което базово се нарушава. Хиляди членове в Европа повдигат въпроса за България. Проблемите в правосъдието станаха явни на хиляди хора. Цяла Европа знае за това. Най-вероятно  и отвъд Океана знаят. Запазената марка на България вече са проблемите н нашето правосъдие. Хората разбраха, че тук нещо не е наред. Започнаха да се задават правилните въпроси. Днес е сряда и ние сме отново тук. Така ще бъде всяка сряда, така ще бъде в четвъртък със студентите, така ще бъде в петък пред БНТ“ .

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 


140290