Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Протестиращи във Фей...
Протестиращи във Фейсбук:  Да, блокадите ни пречат! Но кое е по-важно – блокада на Орлов мост или блокада на... държавата?

Протестиращи във Фейсбук: Да, блокадите ни пречат! Но кое е по-важно – блокада на Орлов мост или блокада на... държавата?Драги съкварталци !

Да, протестиращите създават неудобства с блокадите! Да, налагат се промени в обществения транспорт! Да, крайно ми е неудобно и на мен, защото ползвам изцяло обществен транспорт, минаващ покрай Орлов мост, Ректората, НДК, Операта и др.

Но тази блокада е БЯЛ КАХЪР за нас, за нормално мислещите хора,  в сравнение с БЛОКИРАНЕТО на развитието на ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА! Единственото, което се "движи" в нея, е ...джипът на премиера, който всеки ден поема към някаква отсечка от магистрала или няколко десетки метра положени тръби. А той говори през маска, която иначе никога не слага, на поредния министър, който се вози зад него като куфар. Който рапортува като войник пред майор или мълчи като "пън". Всичко това се снима от втори подчинен и после се предлага на националните телевизии със субтитри (за да се разбере неясната реч на премиера) и рубрика "FB (Фейсбук) Бойко Борисов". НЯМА друга държава по света, НЯМА друг политик в света, който сам да си снима аудиовизуални репортажи и да ги дава на телевизиите, а те пък да ги ...излъчват ! Пълно безумие!!!

Главният прокурор пък ходи по села и паланки да бори ...битовата престъпност и как не му пламна главата от жежкото слънце с този чер каскет?! Той трябва да се занимава с възловите, знаковите дела, да контролира как и в какъв срок се подготвят обвинителните актове по тях, за да не се сгромолясват обвиненията още при първите съдебни заседания. Да не се влачат с години ясни дела заради нескопосани обвинения ! На това трябва да набляга господин Гешев! А не да вдига медиен шум с дребни арести, с акции срещу битова престъпност, телефонни измами и др. Да, те са важни, но са в прерогативите на местните полицейски управления и най-много на районни прокурори. Главният прокурор НЕ МОЖЕ да ръси наляво и надясно полуистини като обвинения, да разгласява следствени тайни.НЕДОПУСТИМО е да се правят публични и медийно "отразявани" щурмове на Службата на президента посред бял ден!!! В НИТО една цивилизована държава това би било възможно! Има съмнения - ОК! Поканваш на разпит съответното лице, след като имаш солидни доказателства. "Оперетните" арести водят само до СРАМ за държавата. Как може главен прокурор да подлага на съмнения извечния принцип (на Монтескьо) за разделението на властите? Кой му е дал диплома за юрист?!?!

В ТАКАВА ли държава желаете да живеете, драги съкварталци, възмущавайки се от блокадите? Ами ако бяха блокирали движението заради поредния ремонт на ...калпавия  ремонт от "дежурните" фирми по бул. "Цариградско шосе", "България" или  "Тодор Каблешков", щяхте ли да се възмущавате? Кое е по-важно? Блокада на нашия Орлов мост или пълна БЛОКАДА на бъдещето на България?

Не виждате ли, че единствената цел на управляващото мнозинство сега е да ДОЖИВЕЯТ до изборите? За да могат те да ги организират, проведат "честно" и преброят "честно" бюлетините. Така че да "възкресят" прочутите герои от безсмъртната творба на Н.В. Гогол. Само че със стотици хиляди...! Пък тогава отново ще дойдат еврофондове, този път и с „бонуси” за Covid-19….

 

Борислав КОСТУРКОВ, Фейсбук

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

 

 

„ЛАГЕР НА СВОБОДАТА“! ДО ОСТАВКА!!! Общонационален Митинг! София, сряда, 10 ч. пред МС! МУТРИ - ВЪН!

Протестът блокира Орлов мост и сервира свински уши пред МС

Протестът блокира седем ключови точки в центъра на София

Държава в ремонт

Бабикян и Хаджигенов: След падането на Борисов ще преместим протеста в съдебната палата за Гешев


 132113