Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Протестиращите майки...
Протестиращите майки до Борисов: Бисер Петков да бъде върнат на поста социален министър

Протестиращите майки до Борисов: Бисер Петков да бъде върнат на поста социален министър"Мотивите Ви, че темповете на работа на министерството не отговарят на обществено-политическите (ВИ) очаквания са абсолютно несъстоятелни!",

Майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива" в писмо до премиера Бойко Борисов поискаха той да върне Бисер Петков като министър на труда и социалната политика, след като вчера Борисов поиска и прие оставката му. 

пишат майките в своето писмо и припомнят, че именно Министерството на труда и социалната политика (МТСП) под ръководството на Бисер Петков създаде два ключови за живота на хората с увреждания закона - Закона за хората с увреждания и Закона за социалните услуги.

"Именно при този министър стартира очакваната с десетилетия реформа в сферата на социалните политики за децата и хората с увреждания", допълват майките и

настояват реформите да бъдат завършени и да не се протакат с неоснователно поискани от премиера оставки. 

"Настояваме Бисер Петков да бъде върнат на поста министър на МТПС.

Хората с увреждания, нямат повече време за губене! Протакането на реформата ще съсипе и унищожи човешки животи и в случая отговорността за това ще е единствено ваша", пишат още от "Системата ни убива".

Бойко Борисов вчера поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Посоченият мотив е - натрупани във времето основания и бавните темпове на работа на министертството.

 

Източник: https://24novini.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Премиерът поиска и прие оставката на социалния министър Бисер Петков

КТ ”Подкрепа” излиза на протест, КНСБ се въздържа

Играят си със здравето на хората >> Спор между Васил Велев и Димитър Манолов за промените при болничните

Правото да протестираме

Цигарите, протестите и глухите депутати 

Когато часът удари... или за протестите в миналото и сега

 


117898