Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Протестиращите непре...
Протестиращите непреклонни за оставките на Борисов и Гешев. Провокатор запали една от шатрите на „Орлов мост“

Протестиращите непреклонни за оставките на Борисов и Гешев. Провокатор запали една от шатрите на „Орлов мост“Протестите продължават и днес в цялата страна с пълна сила. Хората настояват за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Провокатор запали една от шатрите на „Орлов мост“ през нощта. За това съобщиха протестиращи. Те обявиха, че на моста се въвеждат правила-да не бъдат допускани хора, употребили алкохол.

Протестиращите обясниха през медиите, че много често към тях се приближават провокатори с обидни реплики, като някои от тях са в нетрезво състояние. Протестиращите срещу управлението на Бойко Борисов са категорични, че няма да си тръгнат, докато не се изпълнят исканията им.

 

Ситуацията в Стара Загора остава напрегната. Към мястото на блокадата, която е от снощи, се насочват хора. Много от тях носят вода и храна за протестиращите, които са поставени в полицейски капан. На място започнаха да се издигат палатки. Идеята е мястото да бъде превърнато във втори „Орлов мост“.

 

Протест има и във Варна. Над 30 коли се отправиха на автошествие. Колоната тръгна от Аспаруховия мост и премина по централните улици на града. Участниците искат с клаксоните си да информират  почиващите чужденци за проблемите в страната.  „Омръзна ни ужасяващата корупция. Искаме законност и справедливост. Искаме народът сам да решава какво ще се случва“. Нямаше проблеми с граждани, които да са възроптали от  задръстванията.  

 

Днес „Системата ни убива“ организира автошествие до родното място на премиера- Банкя. Фрог ще ви информира подробно за това и другите събития, свързани с протеста.

 

 

Снимка: Информационен сайт „ДНЕС”

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Ден 23: Хиляди отново на антиправителствен протест, българският химн огласи Орлов мост

Напрежение на Орлов мост след провокации и медийни включвания

Протестиращи във Фейсбук: Да, блокадите ни пречат! Но кое е по-важно – блокада на Орлов мост или блокада на... държавата?

„ЛАГЕР НА СВОБОДАТА“! ДО ОСТАВКА!!! Общонационален Митинг! София, сряда, 10 ч. пред МС! МУТРИ - ВЪН!


132195