Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Протестите се разрас...
Протестите се разрастват >> Движение

Протестите се разрастват >> Движение "ДНЕС" е заедно с гражданите в подкрепа на всички справедливи искания и каузи*Над 10 областни града са заявили готовност за поредни протести в неделя срещу високите цени на горивата и драстичното поскъпване на живота. Те ще започнат по едно и също време и вече са обявени като национални. Това стана ясно след заседанието на главните организатори на протестите по места

Основните организатори на протестите се обединиха в Национален координационен съвет на протестиращите граждани, който да ги представлява пред основните институции в държавата,заяви Александър Стамболийски, организатор на протестите в Благоевград и председател на Съюза на българските транспортни работници обясни: 
"Всички протести ще бъдат координирани на национално ниво, в едно и също време, неделя - 11:30 ч. започват протестите по места. София също се включи с нас. Тази седмица и в София, заедно с всички останали градове, ще има доста мащабен протест".
Национално координираните протести в страната вече имат и своя адресат:

"Като цяло срещу политическата класа в България. Бездействието на всеки един политик без значение от цвят и партия, довежда до бързото обедняване на българите". 
До края на седмицата ще бъдат готови и исканията на обединените протестиращи към правителството и парламента.
Засега идеята за общонационален протест в София не стои на дневен ред, защото "евентуално градиране на протеста - да стигне до столицата, означава директно искане на оставката на правителството. Мислим, че все още можем да постигнем някакви балансирани решения с тях".

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://www.cross.bg/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Запалете се със скъпото си гориво (ОБНОВЕН)

Крайна наглост! Време е да изхвърлим боклука! ВИЖТЕ >> Ревизоро: Протестиращите за цените на горивата да отидат в Румъния и Гърция и да си купят "евтини" горива оттам

Протестите се разрастват >> Движение "ДНЕС", заедно с гражданите в подкрепа и защита на всички справедливи искания и каузи!

Демагогия* >> КЗК започва анализ на пазара на бензин и дизел

Нова форма на протест* >> В Добрич ще плащат с жълти стотинки на бензиностанциите