Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Протестът на медицин...
Протестът на медицинските сестри - манифест на продънената социална политика (ОБНОВЕН)

Протестът на медицинските сестри - манифест на продънената социална политика (ОБНОВЕН)Карина Митрева 


Информационен сайт „ДНЕС“

 

След като здравният министър Кирил Ананиев изрази мнение, че медицинските сестри имат право да протестират, сякаш камък ми падна от плещите. Ох, в правото са си. Не нарушават обществения мир и всенародното мълчание. Добре, че беше той да ни го каже. Само че трябва и аз да допълня нещо. Не само, че всички останали имаме също правото  да протестираме, но и сме длъжни да го направим, защото също така наш дълг е и да променим цялостната система ,включително и политическата в сриващата ни се държава.

Всичко друго, коментира министърът, но не и финансовата част, заради която именно сестрите излизат на протест. Щяло да се въведе единна система, но означава ли това по-високи заплати за здравните работници и по-добри условия на труд? Няма как да знаем. Тепърва и искането за въвеждане на единна финансова система в държавните и частните болници щяла да се разглежда.

Нямаме търпение да ви чакаме, затова и протестът след това министерско излияние, не ще заглъхне. Точно обратното. Ще  покажем, че няма как толкова лесно да ни замажат очите и да ни вържат ръцете.

Да правят глупости и после сами да си ги оправят, изкарвайки се герои.., си стана вече  традиция и нагла практика за всички управляващи. Най-вече за сегашните с 3-ти мандат управление. Нека да не ги оставяме да ни „спасяват‘‘ за пореден път! Спасиха ни така, че България е еталон по бедност, изостаналост и повсеместна корупция. А милиони така бяха така ‘’спасени‘’ ..., че безвъзвратно напуснаха Родината.

Е, хайде стига сте ни спасявали! Искаме сами да се само спасим...! Първо от  вас.


  Image result for Втори протест на медицинските сестри в Бургас за един месец    Image result for протести медицински сестри

Резултат от изображението за медицински сестри протест

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Втори протест на медицинските сестри в Бургас за един месец

Да подкрепим жените, които дават живот! >> Гледайте в 15 ч. на Фейсбук страницата на Движение „ДНЕС“ протеста на медицинските сестри

Медицинските сестри не се разбраха с министерството, ще протестират всеки ден

Замазване! >> Медсестрите в "Пирогов" с 60 до 90 лв. увеличение на заплатите

Медицински сестри от болницата в Добрич подадоха оставка

Медицинските сестри продължават протестите

Цяла очна клиника във Варна напуска групово

 

 

 

 


93665