Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Протестът на медсест...
Протестът на медсестрите се мести пред Народното събрание

Протестът на медсестрите се мести пред Народното събраниеПалатките на недоволните ще посрещнат депутатите преди заседанието на парламента. След срещата на протестиращите с премиера Бойко Борисов в понеделник бяха разпоредени засилени проверки във всички болници.

Очаква се днес представители на протестиращите да се срещнат с вътрешния министър Младен Маринов, за да подадат конкретни сигнали за нарушения в лечебните заведения.


Сестрите разчитат на продължаване на диалога за увеличаване на техните възнаграждения. И твърдят, че ще продължат с протеста до удовлетворяване на всичките им искания.


Междувременно соцлидерът Корнелия Нинова се обърна към медицинските сестри от палатковия лагер, които свиха палатките, след като се договориха с премиера Бойко Борисов за решаването на проблеми в здравеопазването и за реалното повишаване на заплатите им.


"Уважаеми медицински сестри, отново ви излъгаха. Помните ли онези 50 милиона за заплати, които след това се оказаха шест и накрая нито един лев не стигна до вас? Потънаха в увеличената цена на клиничните пътеки. И този път Борисов ви обеща още от същото", предупреди Нинова през Фейсбук.

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Те искат промяна, той им обеща проверки. Защото му е най-лесно

Медицински сестри нощуваха пред Министерския съвет

Медицински сестри вдигнаха палатков лагер под прозорците на Борисов

Медицински сестри ще спят на палатки под прозореца на премиера

Не боледувайте, братя. Да мрем направо!

Обещаните 50 милиона за сестрите изчезнаха… или как цяло едно правителство се дави в лъжи

Милиардите на Борисов стигнаха за 4 дефибрилатора. А с другите лъжи – повече!

По образованието и здравеопазването ще ни познаете

Бедността Е порок, а здравеопазването стана... здравеоПОГАЗВАНЕ!

Какво здравеопазване, когато цялата ни държава е болна?! Плащаш или гърмиш! Но дори и когато плащаш... пак може да умреш

 

118908