Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Пушилка* >> БСП поис...
Пушилка* >> БСП поиска от АПИ независима европейска експертиза на магистрали и пътища

Пушилка* >> БСП поиска от АПИ независима европейска експертиза на магистрали и пътищаДепутатите от БСП при внасянето на искането в АПИ.


Депутати от БСП внесоха в Агенция ” Пътна инфраструктура” искане за независима техническа експертиза на автомагистралите ”Тракия”, ”Хемус”, ”Струма” и ”Марица”, както и на някои първокласни пътища като Околовръстното шосе на София.

Депутатът Елена Йончева поясни, че повод за искането е катастрофата край Своге и установяването на некачествено строителство на пътния участък там, съобщава БНТ. 

"В българското общество съществува убеждението, че голям процент от обществените поръчки за магистрали вместо да се дадат за тях се връщат, този процент се връща към властта. За да обезпечим реален, безпристрастен резултат на направената експертиза настояваме тя да бъде направена в независима европейска лицензирана лаборатория. Исканата от нас експертиза по никакъв начин не дискредитира българските строители - напротив, това е единственият начин българските строители - професионалисти да бъдат защитени", обяви Йончева.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Странно измиване на ръце* >> АПИ: 360 м от пътя край Своге не отговарял на изискванията

Борисов припозна магистралите и бюджета, но не и народа

Ремонтите на виадуктите по магистралите спират през зимата

 

 80657