Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Пускането на ромите ...
Пускането на ромите биячи разбуни Асеновград

Пускането на ромите биячи разбуни АсеновградГневни реакции предизвика пускането на двама от подсъдимите за участие в сбиването с деца състезатели от клуба по Кану-Каяк в Асеновград.

 

„Тази вечер Инициативният комитет ще се съберем , за да решим какво да предприемем. Преди няколко седмици предрекох, че ще започнат да пускат задържаните и ето това се случи. Очакваме до 29-и всички да са на свобода", коментира Йордан Тодоров, баща на две от пострадалите деца.

 

Според него не е изключено протестите отново да се подновят.

 

„Хората вече се страхуват да излязат. Полицията смачка протеста. Още в началото бяха привикани 150 души и предупредени”, каза пред Тодоров. 

 

Двама от подсъдимите за участие в сбиването със състезатели от клуба "Асеновец" бяха пуснати от съда под парична гаранция от по 3000 лв. Още вчера вечерта двамата си бяха вкъщи.

 

"Това са хората, които докараха хората от махалата и искаха да ни затворят пътя и да ни бият", разказа Тодоров. Спрямо Исмет К. Лютви и Костадин В. Мечев е повдигнато обвинение за това, че са извършили престъпление, за това, че на 26.06.2017 г. в Асеновград на ул. „Любен Каравелов“, в съучастие като извършители с обвиняемите Емрал С. Рамадан, Яшар А.Салин, Стефан Ф. Димитров, Васил Г. Иванов, Джавет А. Юсеинов, Асен В. Асенов, са извършил непристойни действия.

 

Те са хвърляли камъни и са участвали в масово сбиване, отправяне на ругатни и заплахи. За това престъпление се предвижда наказание до 5 години лишаване от свобода. 

 

Източник: https://fakti.bg/