Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Пуснаха от ареста Лю...
Пуснаха от ареста Лютви Местан

Пуснаха от ареста Лютви МестанЛидерът на ДОСТ Лютви Местан беше освободен от ареста, предаде bTV. Той престоя там 24 часа заради тежката катастрофа с негово участие край „Маказа”.

При пътния инцидент вчера загина шестмесечно бебе, а майка му, 10-годишният ѝ син и бащата пострадаха.

Пред телевизията вчера (14 април) Местан заяви: "Единственият шанс да не се бе случило това е да не бях там". Лидерът на партия ДОСТ отбеляза, че е спрял на знака "Стоп". Пътният инцидент стана малко след 13:30 ч. в неделя на главния път за ГКПП „Маказа” - на няколко километра след Момчилград.

Колата на Местан влиза в главния път от разклонение на село Загорско и засича движещ се автомобил, в който е пътувало семейство. Колата изхвърча на 50 метра в близкото дере и се прекатурва няколко пъти. Загива шестмесечно бебе. Майката, 10-годишно момченце и бащата са в болница.

Общинският лидер на ДОСТ Мустафа Исмаил, който е шофирал след Лютви Местан, обясни, че лидерът на ДОСТ е спрял на знак „Стоп”, преди да излезе на главния път.

Кой е виновен за катастрофата?

Междувременно от Института за пътна безопасност съобщиха, че започват независимо изследване на тежкото произшествие. Експертите посочват, че от страна на стопанина на пътя е налице "недопустимо безхаберие относно избраните пътни знаци за обозначаване на разклони и въвеждане на ограничения в зоната на тези разклони. Ограничения на скоростта няма. От 2013 г. до момента на този пътен участък са станали множество тежки пътнотранспортни произшествия, като по-голямата част от тях са на кръстовища", пишат още от Института.

 

Редактор: РУМЕН СКРИНСКИ

 

Източник: https://www.actualno.com/crime/

 

 

 

 


96301