Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Путин зловещо за ядр...
Путин зловещо за ядрената война без победители и с добри думи за Тръмп

Путин зловещо за ядрената война без победители и с добри думи за ТръмпВладимир Путин отговори на въпроси на експерти от различни държави по време на заседанието на дискусионния клуб "Валдай", предават осведомителните агенции. 

На въпрос за концепцията на ядрената доктрина на Русия Путин подчерта, че използването на ядрено оръжие е равнозначно на световна катастрофа и Русия не може да бъде неин инициатор, тъй като концепцията не съдържа превантивен удар. 

"В тази ситуация ние сякаш изчакваме, че спрямо нас ще използват ядрено оръжие, и уж нищо не правим", обясни руският президент. Той увери, че Москва е готова да използва ядрени оръжие единствено след като се убеди, че някой нанася ядрен удар по територията на Русия. 

"И когато се убедим, а това става за няколко секунди, че е в ход атака срещу Русия, едва след това ние ще нанесем ответен удар. Този отговор ще е насрещен, тъй като вече те летят към нас, а срещу тях ще полети отговорът на агресията", заяви Путин и подчерта, че "агресорът трябва да знае, че възмездието е неизбежно и той ще бъде унищожен". 

"А ние, жертвите на агресията, ние като мъченици ще попаднем в рая, а те просто ще умрат, защото няма да успеят дори да се покаят", добави Путин. м

За отношенията си с президента на САЩ Доналд Тръмп Путин каза, че независимо от опитите да бъдат дискредитирани преговорите им, те се преминали по-скоро позитивно отколкото негативно. 

"Виждаме какво става там. Ето защо е по-добре да си общуваме и контактуваме, отколкото да се лаем и ругаем. С Тръмп имаме абсолютно професионален диалог и разбира сей чува и реагира на аргументите на събеседника", изтъкна Путин.

 

Източник: https://www.blitz.bg/

 


79074