Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Пълен идиот, полуиди...
Пълен идиот, полуидиот или обикновен идиот е Валери Симеонов, или пък просто... интересът клати феса?!

Пълен идиот, полуидиот или обикновен идиот е Валери Симеонов, или пък просто... интересът клати феса?!Автор: Райна Знаменкова

 

Грозна картинка! Държавата постоянно се чупи на парчета. Скандали и гафове периодично разтърсват правителството на Борисов. Хвърчат министерски глави... Властта си отива, много бавно..., но си отива. И идва краят на хубавото време и дебелите пачки... 

Съдбата и разни хора обаче искат май да турят край на едно патриотично недоразумение и в този случай тук едно е сигурно – Шоуто на Валери Симеонов ще го бъде, докато може и докато минава номерът. А и докато Вождът Бойко и най-вече ние го търпим!

 

 

Декларации, ломотене, бой, крясъци. Врява до небесата. И още – шумомери, тоалетни, дискотеки, лайномети, субординация... Има и още... 

С времето се оформи един основополагащ се въпрос. Идиот, полуидиот ли е Валери или най-обикновен тарикат, интересчия? А и къде го стяга вицето – в главата или в чепика? Трудна диагноза.

Защо е в управлението на страната Валери Симеонов? Според него, за да направи нещо добро за България. Обаче той така си мисли и въобразява, а всъщност нищо добро не прави. Защо? Ами защото му пречат. И тогава? Започва играта на Валери.

-   Кофти премиер е Бойко. Диктатор. Лош. И само за рейтинга работи. Изработи той Валери за втория лифт, прецака му лобистките намерение около цигарите, хазарта, горивата. Не изгони и Николинка.

Ех, тая Николинка Ангелкова. Излезе корумпирана май. Цяло лято, че и лани морски битки. За оставка е жената. Ама по принцип...

 

 Image result for валери симеонов бойко борисов

 

Да, ама Бойко е шефът и Валери снишава главичка.

-   Волен не е никакъв коалиционен партньор. Бие се. Упреква Валерко, че вреди на националните интереси, на интересите на Премиера, на интересите на летовниците.

Да ама филията винаги пада с намазаната страна надолу. И Валерко снишава главица.

-   Ултиматуми раздава Валерко. На ляво и надясно. Като топъл хляб ги раздава той. И закани и заплахи, че и самоубийства даже планира.

 

 Image result for валери симеонов скандали

 

Вече година време вицепремиерът Симеонов е център на вниманието. Създава си го. Със скандали и пируети безкрай. Може би защото е събирателен образ и на управляващи, и на опозиция, и на цялата ни преяла политическа класа. Той е нашичкият реален Големанов... Лекичко, мазничко..., от време на време с кютек. И да си някак си ако може и с двата крака на двата тротоара.

Готов е да си тръгне. Да развали коалицията. Да зачеркне този калпав модел на управление. Да пусне казанчето...

Ама НЕ. НЕ! Само плаши! Валерко си е още тук. И ще си остане тук. Има още за лапане, за рекет, за натискане и той трябва да си изиграе докрай картите, преди бат' Бойко да развее белия байрак за трети път. Че после парламент през крив макарон... А и току виж му се стовари я някой прокурор, я някой съдия...

Та мили дами и господа, разбрахте ли, за нищо друго не иде реч, освен за чутовен циркаджилък и рекет безкрай, за да си напълни Валерко яслите докрай...!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Стига вече! Да пуснем водата!

Шутът Валери от Бургас, новият пудел на Борисов

Валери Симеонов вицепремиерът-изнудвач

Докато народът гладува и мизерства* >> Валери Симеонов се похвали, че е затворил още две шумни дискотеки по морето

Плажният дневник на Валери Симеонов*

За лудостта и умората* >> Валери Симеонов. Теория и практика

Най-големите лъжи на партиотите  „България: Фактите говорят“ – шеста част

 


75819