Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Пълен разпад на държ...
Пълен разпад на държавността: Конституционният съд отново сгази волята на 3,5 млн. българи

Пълен разпад на държавността: Конституционният съд отново сгази волята на 3,5 млн. българиПозиция на „ДНЕС“

 

За пореден път дългата ръка на политици и олигарси се протегна и сграбчи в лапите си Конституционния съд (КС). На свое заседание УЖ независимият български съд реши да отмени задължителното гласуване. Според  чл. 242 а от Изборния кодекс, (в сила от 25 май 2016 г.), който не е гласувал без уважителни причини в два поредни избори от един и същ вид, се заличава от списъка за следващите избори.

Не за първи път КС доказа своята яка  партийна и политическа обвързаност. Сякаш решенията се вземат не от хората, спазващи закона, а от онези, които се прикриват в тъмнината на задкулисието, редят партийните листи и угаждат на политици взимайки спорни и антинародни  съдебни решения. С това си постановление КС за пореден път се изправя срещу собствения си народ, срещу нас - суверена!

Едва ли някой от нас може да забрави как под натиска на нискокачествената герберска марионетка Росен Плевнелиев КС премахна 3 от въпросите на референдума през есента на миналата година:

1. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

2. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

3. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?  

Тогава от ГЕРБ направиха всичко възможно да съсипят народното допитване. И отчасти успяха. Днешното решение на съдиите обаче е работа на новия съюз между Корнелия Нинова и ГЕРБ. Съюз на оцеляването. Вместо да се поучи Корнелия повтаря грешката на Борисов и заедно с бая по-обиграния бивш премиер се изправя срещу българите. И едва ли има място за чудене. Нинова и Борисов са като еднояйчни близнаци. Лидерът на ГЕРБ е толкова опиянен от себе си, толкова самовлюбен, толкова притеснен за 3-я си мандат ,че именно това заслепяване му изяжда  главата  вършейки глупост след глупост.. За последните няколко месеца този страшен път е поела и  Нинова. Тя се изживява като Богинята-майка, без която държавата не може да продължи напред. Нищо чудно няма , че баш сега при управлението на разбърканото като каша  правителство на Герджиков, КС взе това позорно решение. Нинова и Борисов действат по един и същи начин и допускат едни и същи грешки. Действат заедно и ще действат до откат.

На 6 ноември 2,5 млн. българи поискаха задължително гласуване. Отчасти то вече беше факт – записано в Изборния кодекс. Сега обаче машите на БСП и ГЕРБ отхвърлиха категорично това наше решение. ЗАЩО ЩЕ  ПОПИТАТЕ ?! ОТГОВОРЪТ Е ОТ ПРОСТ, ТА ПО-ПРОСТ, ДОСУЩ КАТО ХОДЕЩАТА ПО ПОЛИТИЦИТЕ НИ ПРОСТАЩИНА: И ГЕРБ, И БСП НЕ ИСКАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ, ЗАЩОТО ТО ИМ РАЗВАЛЯ ГРИЖЛИВО ГРАДЕНАТА КЪЩА НА ИГРИЧКИТЕ, ЗАЩОТО КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ХОРА ГЛАСУВАТ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ТЕ ОТИВАТ В НИЩОТО И ИДВАТ ДРУГИ, НОВИ И НОВИ СТРУКТУРИ И ОРГАНИЗАЦИИ... ДА, ТОВА Е ИСТИНАТА, СТРАХЪТ ОТ МАСОВИЯ НАРОДЕН ВОТ Е В ОСНОВАТА НА УЖАСА ИМ... А НАШИЯТ, НАРОДНИЯТ ВОТ Е ПРОТИВ ТЯХ!

Любопитното е, че решението на КС излезе точно сега – ден преди началото на предизборната кампания. Политиците отправят ясен и категоричен сигнал , че трябва да се откажем от референдума – неговите решения не им изнасят. И леви, и десни се обединиха срещу референдума ,срещу  избирателите,срещу хората ,срещу нас... Какво ще последва оттук нататък е трудно да се предвиди след обявената война.  Едно обаче е ясно 44-ия парламент трябва да се съобрази с волята на народа, защото ако ли не - гнездото на хлебарките ще бъде изпепелено от народния гняв.

А Слави Трифонов няма да е и няма да бъде сам! Всички ние, омерзените от нашата държава от отвратителната и поддържана  вече 27 години УМИШЛЕНА  СВИНЩИНА ще се изправим редом до него и заедно с него. Нямайте грам..., дори милиграм съмнение за това.