Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Пълна цензура..., за...
Пълна цензура..., за да има мир, любов, успехи и само успехи!

Пълна цензура..., за да има мир, любов, успехи и само успехи!Информационен сайт „ДНЕССвобода на словото у нас всъщност няма. Няма и да има. Депутатите го гарантираха и затвърдиха. Тези дни окончателно. 

 

Парламентът прие със съгласието и на т.нар. опозиция промените в Закона за защита на личните данни. Според приетите текстове ще се преценява дали журналистите законово имат достъп до данните, дали имат право да ги обработват и да ги изнасят, без да нарушават баланса със защитата на личните данни, в зависимост от естеството им и обстоятелствата, при които те са станали известни.

 

Казано по-разбираемо, журналистите могат съвсем спокойно да не получат достъп до информация, както и да бъдат гонени и глобявани. Съгласно поправките, съответната медия трябва да обърне внимание поне на 10 фактора, когато пише статия: естеството на личните данни, влиянието, което разкриването им ще окаже върху "собственика" им и доброто му име, обстоятелства, при които личните данни са станали известни на журналиста, и т.н...

 

За истината, такава каквато е – забравете. Напълно. Вече има железен закон. Вече съвсем законово далаверите, престъпленията и своеволията на властимащите, че и на опозицията ще останат скрити. Така искат тези които единодушно и без дебати гласуваха в Парламента. Направиха го всички партии под строй.

Вървим уверено към времената на „Работническо дело“ и всичко това, за да има мир и любов. За да можем да виждаме само хубавото – „видимите резултати“ на партията-държава.

 

НС, барабар с всички партии в него даде своя принос към почти последното ни място по свобода на словото. Нормално. Народът го е казал – Като си знаеш какви си ги вършил – си трай и снишавай!

 

Вчера стана ясно, че разследващото предаване на БНТ "Открито с Валя Ахчиева" ще бъде свалено от екрана на БНТ, а обществената телевизия ще проведе конкурс за нов формат на предаване за разследваща журналистика. Всичко това след серия свалени скандални предавания от ефир.

 

Точно така. Управниците неуморно търсят правилната формула, която да сложи край на ровенето в кирливите им ризи. Защото тяхното розово, не трябва да става черно.

 

По същите тези причини бе свалено предаване на Милен Цветков, а разследващата журналистка Елена Йончева се сдоби с обвинение за пране на пари. А забравихте ли – Васил Иванов, Петър Волгин, Лили Маринкова, Ани Цолова, купената и спряна цяла ВiT ТВ? Скандалните спирания от ВТV на „Шоуто на Слави“, помните ли ги?

Задушаването и филтрацията на словото е основно доказателство за неистов страх. За вина. За престъпление! И предвестник на скорошен властови крах.

 

Промиването на мозъци, запушване на устите и тиражирането на лъжи – това си поръчаха и гласуваха тези, които имат от какво да се притесняват. А ги притеснява истината! Тя е сила и мощ.

 

И бой по ръцете на журналистите, докато се научат да слушат и да не пишат „Фалшиви новини“ за гръцки острови, обществени поръчки, кражби, къщи в Барселона, продажба на български паспорти, далавери безчет!

 

Следващият закон ще е – Закон за Спиране на Мисленето. И както вървят нещата въпрос на време е.

 

Каквото и да направят, тези на жълтите павета, хората показаха красноречиво, че не им вярват. На тези, които коват законите. И съсипват държавата.

 

Все пак черното е черно, мизерията е мизерия, а кражбата си е кражба!

 

Колкото и да им се иска! Колкото и да плащат! Колкото и да тъпчат и спират, времето изтича.

 

Резултат от изображението за цензура Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат от изображението за цензура

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Четвъртата власт - Бойкова власт, или как всяка диктатура започва с цензура и свършва с премахването ѝ от... народа! (ОБНОВЕНО)

Цензура и самоцензура бутат медиите все по-надолу и тази година

Адв. Кашъмов: Промените на Закона за личните данни са в разрез с Конституцията

Превърнахме се в джунгла!

Цензурата ражда свободата! Неудобни сме, но не могат и няма да спрат гражданския глас!

Тъпотията... като спасителка на властта

ДНЕС в десет изречения: Тихо, трай! И си затваряй устата, за да не те арестуват (ОБНОВЕН)

Страх и цензура са обзели българските медии!

 


87785