Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Първи работен ден на...
Първи работен ден на депутатите. Гласуват оставките на Лиляна Павлова и Сидеров

Първи работен ден на депутатите. Гласуват оставките на Лиляна Павлова и СидеровДнес е първият работен ден на народните представители след предизборната ваканция. 

В дневния ред на парламента

първите две точки са оставките на депутата от ГЕРБ Лиляна Павлова и лидера на "Атака" Волен Сидеров",

става ясно от публикуваната проектопрограма за работата на Народното събрание тази седмица.

Сидеров подаде своята оставка като депутат дни преди местните избори, на които той бе кандидат за столичен кмет. Павлова пък беше номинирана от правителството за вицепрезидент на Европейската народна банка, след като стана ясно, че е евродепутат след евроизборите на 26 май тази година. 

Трета точка в дневния ред на Народното събрание за днес е

удължаване на срока на Временната анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства около случая с източване на информация от електронната база данни на Националната агенция по приходите.

Предложението е внесено от Красимир Ципов, който е председател на комисията и група народни представители от ГЕРБ. Предложението им е анкетната комисия да продължи работата си

до 30 ноември 2019 година. 

Последна точка за днес е решение за възлагане на Сметната палата да извърши одит за съответствието на предоставената от Министерството на отбраната към НАТО информация, свързана с разходите за отбрана на България, съгласно класификацията и изискванията на НАТО. Проектът е внесен от народни представители от "Воля".

 

Източник: www.24novini.bg

 

 

 


115747