Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Първият човек на Мар...
Първият човек на Марс! Тя е на 17 - най-младата в НАСА!

Първият човек на Марс! Тя е на 17 - най-младата в НАСА!Когато превърнеш мечтата си в цел, тя се осъществява. Това с пълна сила се отнася за Алиса Карсън, която е само на 17 години. Американката от Луизиана тренира всеки ден, за да стане астронавт.

Мечтата й е да бъде първият човек на Марс, а целта й е през 2033 г. това да се случи. Алиса притежава всичко, за да стигне до там. Тя е завършила програмата на НАСА и е ходила до всички 14 посетителки центрове на организацията.

Тя е най-младият човек, който е приет в академията и я завършва. Освен това момичето получава от НАСА официален сертификат да бъде подготвена за пътуване до Марс.

Извън астрономическите обучения, Алиса учи всички предмети в училище на четири различни езика: английски, китайски, френски и испански. Най-голямото предизвикателство за нея е времето, в което да успява да прави всичко това, докато още е ученичка, съобщава Bored Panda.

"Тя е наясно с това, че не може да има деца и не може да сключва брак, но аз я подкрепям, за да успее и да постигне мечтата си" - казва приятел на Карсън пред изданието, цитиран от "24 часа".

Към многото уроци и тренировки, тя е и публичен говорител. Алиса прави всичко възможно, за да привлече интереса към изследване на Космоса, както и да окуражи всички да следват мечтите си.

Нейната лична мотивация идва от други астронавти, по-конкретно от жени, които са оставили път, по който тя да върви.

По публикацията работи: Надежда Йосифова

Прочети още на: https://www.dnes.bg/mish-mash/2018/07/11/pyrviiat-chovek-na-mars-tia-e-na-17-nai-mladata-v-nasa.381915