Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ПЪРВИТЕ ГРАЖДАНСКИ И...
ПЪРВИТЕ ГРАЖДАНСКИ ИЗБОРИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

ПЪРВИТЕ ГРАЖДАНСКИ ИЗБОРИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВОДвижение „Днес“ обяви провеждането на първите граждански избори в България. Те ще се състоят на 4 и 5 април. Идеята на движението е хората да номинират кандидат-депутати, които после да бъдат включени в листата на политическа партия за участие във вота на 12 май. Това обяви днес във Велико Търново координатора Мартин Карагеоргиев, който е представител на движението за региона.

Такива граждански избори ще има във всичките 130 представителства на „Днес“ в страната. Движението няма амбиции да става партия, нито да участва във вота, само предоставя офисите си и подпомага организирането на гражданските избори.

Всеки гражданин може да предложи своя кандидатура за депутат. Условието е той да е съгласен, да не е осъждан, да не е бил депутат, нито министър или заместник, нито партиен лидер, както и да не е бил сътрудник на бившата Държавната сигурност.

Във Велико Търново мястото, където ще се провежда е Читалище „Искра” от 17.00 до 20.00 ч.. Там имената се вписват в специална книга, а списъкът се обявява на видно място в залата. Гласуването в общините е на 4 април от 16 до 20 часа. Първите трима от всяка община и първите 5-има от всеки областен център се явяват на регионални избори на 5 април.

Така хората ще могат сами да оформят листата от кандидат-депутати, като освен това ще посочат кой ще е първи, кой втори и така нататък, обясни на присъставащите Мартин Карагеоргиев.

Допълнителна информация може да се получи на сайта на движение „Днес“ 

5.04.2013 

Координационен съвет на гражданско движение "ДНЕС" - Велико Търново


891