Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Радев: Най-голямата ...
Радев: Най-голямата заплаха за правителството е самият Борисов

Радев: Най-голямата заплаха за правителството е самият Борисов„Никой не може да дискредитира правителството, освен самото то. В момента най-голямата заплаха за българското правителството е самият г-н Борисов.”


Така президентът Румен Радев отговори на вчерашната пресконференция на Бойко Борисов, на която премиерът отправи обвинения във всички посоки за заливащите го компромати, включително срещу държавния глава. Президентът направи коментара по време на днешното си посещение в Перник.

„Брифингът вчера беше опит да се търсят геополитически индулгенции за скандала навън, а вътре този скандал да се превръща в някаква забава, някакъв фарс”, смята Радев. По повод обвинението на премиера, че го шпионира с дрон, той заяви: „Не мога да тълкувам всичко изречено от г-н Борисов. За разлика от него, моята фантазия има някакъв предел.” И саркастично допълни: „Управлявал съм и самолети, управлявал съм и дронове ... моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да отваря чекмеджета и да ги пълни с пачки.” 

Според президента в момента се прави опит да се отклони вниманието от най-съществения въпрос – дали публикуваните снимки на премиера са манипулация и дали изтеклият преди дни аудиозапис е монтаж. Като „най-смущаваща и тревожна” той определи снимката на спящия Борисов. „Такова нахлуване в личното пространство е недопустимо. Това означава риск за живота на министър-председателя”, каза Радев. Той отхвърли обвиненията, че НСО се опитва да дискредитира премиера, но посочи, че вече тече служебна проверка. И призова прокуратурата да провери дали снимките и аудиозаписът са истински.

Във връзка с твърденията, че се опитва да дестабилизира управлението, за да го замести със служебно правителство, Радев отговори, че е готов да упражнява конституционните си правомощия при всякакви обстоятелства, но не той определя дали ще има предсрочни избори и служебни правителства.

Държавният глава съобщи, че възнамерява да наложи частично вето на последните промени в Закона за МВР. С поправките управляващите дадоха възможност на ново звено във вътрешното министерство да охранява важни държавни фигури, с което се дублират функциите на НСО.  

И от БСП отричат

Премиерът Бойко Борисов не може да бъде свален от власт само с компромати, "това може да стане с политики и алтернатива", каза водачът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

Соцлидерът допълни, че от БСП не са се припознали в думите на Борисов, че опозицията е ударила дъното в компроматната си война срещу ГЕРБ.  "Вицове не бих искала да коментирам. Нека не си губим времето взаимно в коментар на това", отговори Нинова на въпроса за разпространените снимки от спалнята на премиера и на твърдението на Борисов, че президентът Радев го следи с дрон.

"Не вярваме на всичко, което се твърди от обвиняемия Божков, искаме анкетна комисия в парламента, да се изслушат замесените лица, да има разследване. Това очакваме, но засега не се случва", коментира още Нинова.

 

 Източник: https://www.segabg.com/

 

.
.

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Не като флагман, а като увиснал гребен на самотен петел

Снимката, на която Борисов спи е намек, че може да бъде убит

За Борисов и скандалния запис... И за поздрава от лудницата, наречена България

Мая Манолова категорично към Борисов: Време е да си тръгнете! Идете си с мир!

Фейсбук ”гръмна” след брифинга на Борисов

 

 


128361