Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Радев: Уважавам реше...
Радев: Уважавам решението на Иво Христов да се кандидатира за евродепутат

Радев: Уважавам решението на Иво Христов да се кандидатира за евродепутатВсеки е свободен да се кандидатира за изборна длъжност, каза още президентът

"Българската конституция ясно определя индивидуалните права и свободи, всеки е свободен да се кандидатира за изборна длъжност и това е лично решение на Иво Христов, което аз уважавам". Това заяви президентът Румен Радев във Велико Търново преди участието си в тържественото заседание на Конституционния съд, съобщава БТА. Коментарът на държавния глава е по повод кандидатирането на началника на кабинета му Иво Христов за евродепутат от листата на БСП. 

Иво Христов: БСП е единствената опозиция, нормално е да приема

Румен Радев заяви, че Христов е обсъдил с него участието си в евроизборите. "Не съм снемал доверието си от г-н Христов, каза президентът в отговор на въпрос дали включването му в листата на БСП за евроизборите не е оценка за работата му. Президентството не е феодална институция, всеки е свободен да прави своя избор", каза Радев.

"Всеки е свободен да бъде там, където се надява да бъде най-полезен и най-значим. Вярвам, че България има нужда от компетентни и свободомислещи представители в Европейския парламент, които да отстояват българския интерес в условията на все по-динамична Европа", посочи държавният глава. 

 

Източник: https://nova.bg/news/view/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Превъплъщения >> Как Иво Христов се качи на потъващия "Позитаник"

Иво Христов: Майката на Делян Добрев била учителка по физика на Радев

Иво Христов: BEST OF Цветан Цветанов в "Панорама"

Шефът на кабинета на президента: Предсрочните избори са въпрос на време

Президентът с "алтернативен на управленския блокаж" съвет. Начело е... Иво Христов

 


 


96310