Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Расизъм, популизъм.....
Расизъм, популизъм... или случилото се на стадион

Расизъм, популизъм... или случилото се на стадион "Васил Левски" като еманация на управлението на Бойко БорисовКоментар на Правда Великова

Информационен сайт "ДНЕС"

 

Срам ме е, но не толкова от расистките изцепки на пишман футболни фенове на мача на националния ни отбор с Англия, нито пък от резултата. Защото България не е расистка държава! Тук малцинствата си живеят доста добре и може да се каже, че по много параграфи всички сме достатъчно прецакани и те, и ние българите, така и хора от различни етноси и вероизповедания, които живеят от столетия на едно място. България е спасила и милиони евреи през Втората световна война. Не ме е срам и от резултата на националите ни, то се очакваше.

Срам ме е от друго. Футболът, спортът, идиотщината на група хора, каквито има по цял свят са част от политиката и бизнеса, който у нас също е политика. Срам ме е, че угоднически се подлагаме на Турция, Великобритания, ЕС, Русия, защото нямаме стабилен свой глас по никой въпрос, нямаме стабилност и отговорност в държавното управление, а на всички нива корупцията здраво ни е обвила.

 

Премиерът поиска оставка на шефа на БФС Боби Михайлов заради слаба игра на футболистите ни чак сега. Защо? След всичките продадени и купени мачове през годините... и тоталното западане на родния футбол. Борисов се реши да се направи пак на мъж, въпреки че и тук здраво се омаза. БФС е независима институция, не се контролира по никакъв начин от държавното управление. Каза го и Президента. С този си пореден гаф Борисов призна и доказа персоналната си вина за това, че политиката е турила ръка и на футбола у нас.

А защо, г-н премиер МВР и прокуратурата допускат такива хора до стадионите? Защо само преди няма и месец вашите депутати гласуваха закон, с който се премахва персоналното закупуване на билети за спортни мероприятия с висок риск от прояви на вандализъм? Така ли спирате вандалските и грозни прояви? А после искате оставки на хора, които дори не сте назначавали вие? Изявявайки се като вездесъщ самодържец.

Или просто ви стана навик. Стане гаф – после оставка и всичко се забравя. Надявате се... Да, ама не. Нямаше какво друго да направите, защото тези измислени футболни хулигани са онези, които вие и вашата партия използвате при протести и контрапротести, за да отвличате вниманието, да измествате центъра от истински важните неща. Да си осигурявате така нужната, но фиктивна медийна подкрепа.

 

 

Мачът между България и Англия беше прекъснат два пъти заради расистки скандирания и нацистки поздрави по трибуните

 

Не се показахте като мъж, който носи отговорност за държавата, която управлява. Мачът не е бил прекратен и не може УЕФА да ни изхвърли просто така. Не може угоднически да слушате и покорно да изпълнявате чужди антинационални поръчки. Ако толкова ви беше грижа за имиджа на държавата, нямаше органи като прокуратурата и МВР да са толкова корумпирани и с толкова ниско доверие, а и футболът ни нямаше да е пародия, ръководеща се от бизнеса, от неадекватни и некомпетентни хора, които само искат да прилапат пара от спорта.

Вие през всичките тези години, в които сте във властта (от 2001 г. гл. секретар на МВР, та до сега) всичко опорочихте! Сега сочат с пръст държавата ни, не защото сме лоши, не защото сме прости, не защото сме некадърни, а защото вие сте си подредили всичко така да става в нашата държава... С краката нагоре... и после да искате оставки, да уволнявате, да назначавате... и все да сте в бяло, все да сте прав, все вода ненапита и едва ли не да сте жертва. И винаги другите виновни...!

Когато нападат националните ни интереси, трябва да ги защитите! А на вътрешно ниво да се погрижите такива изцепки да не се случват. Смешно е вашето самосиндикално правосъдие. Показвате, че сте велик и разбирате от всичко, дори и от футбол и каквото се сетите друго. Но не е работа на премиера да коментира футболни мачове и хулигански прояви, да порицава. Да наказва, лентички да реже, обекти построени от друг да открива и със слава да се кичи.

 

Борисов в Петрич: Продължавайте да строите

 

Работа на министър-председателя е да се грижи бащински за държавата, за народа си, да създава условия, в които спортът не е бизнес, светите неща не се продават, и опасните хора не са по улиците. Няма политика там, където не ѝ е мястото.

Та от вас ме е срам! Не от група неадекватни момчета, не от слаби футболисти, а от слабата държавност, от липсата на стабилно управление!

Всъщност, г-н премиер, срам ме е най-много от вас, защото случаят на националния стадион "Васил Левски" и последвалите уж наглед адекватни ваши реакции са върха, еманация са на вашето 18-годишно пребиваване и управление на България!

Управление, белязано от вашата еднолична власт и управление, раздирано от скандали, корупция, масова престъпност, непозната от комунистическо време цензура, повсеместна бедност, чрез която вие умишлено държите стотици хиляди българи в манипулационна зависимост, крепейки по този начин вездесъщата си, но все по-изхабена и западаща власт.

 

Задържаха четирима фенове за расисткия скандал

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

ВИДЕО >>> Установени са 15 от феновете, предизвикали расисткия скандал

ВИДЕО >>> Шестима са в ареста, а трима се издирват за расистките жестове на мача с Англия (обобщение)

Борислав Михайлов подаде оставка, полицията влезе в БФС (ОБЗОР)

Девет души са задържани за расистки прояви на мача България-Англия

Млади, бедни и агресивни - как се става футболен хулиган

Анализатори след футболния скандал: Възможно е феновете да са били платени

 

 

Румен Радев: Каквото e управлението на държавата, такова е и на българския футбол!

 

Image result for бойко борисов гол

Господ е българин! Ама друг път! 

 

 


114791