Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / Разделени заедно... ...
Разделени заедно... в името на топлите местенца и субсидийката!

Разделени заедно... в името на топлите местенца и субсидийката!Мнение на Боян Иванов - бивш член на ДСБ гр. Хасково

(Мнението на автора е с редакторска намеса след негово съгласие)

Демократична България" - обединението между "Да, България", ДСБ и "Зелените" вече е факт. На сцената след очаквания, но болезнен и дълъг разпад на Реформаторския блок е "новият" политически приют за овехтелите играчи в „синьо“. Приют за вечно търсещите облагите от властта, политически мижитурки!

Видни стари муцуни си направиха уж нова коалиция от отдавна провалени политически елементи.

Трите партии обединяват своите сили, за да изградят "управленска алтернатива". Тя трябва да осигури "благосъстояние и качество на живот на българските граждани", "конкурентна икономика и ускорен икономически растеж", "устойчиво управление на природните ресурси".

Чудесни лозунги, съвсем подходящи за задаваща се предизборна кампания. Изтъркано, та чак прозира! А и защо всички тези претенденти за "НОВИ ЛИЦА" не го направиха досега, когато в различни периоди през последните десетилетия участваха активно и всеотдайно във властта с Костов и Борисов?!

Съпредседатели на "новото" обединение, подкрепяли и участвали твърдо в предишното правителство на Борисов 2 ще са председателите на "Да, България" и ДСБ – Христо Иванов и Атанас Атанасов. Ето и първите сигнали за обреченост. Нов бардак със стари к.... не става.

„Един добър ден за българската демокрация“ ли е появата на новото формирование и КОЙ има нужда от него?

Зейналата пропаст в дясно очевидно налага обединение в името на изборните проценти. На миналите парламентарни избори видяхме какво стана с десните. Тотален крах. Именно тогава имаше нужда от обединение. А сега? Сега е късно, неудачно, ненужно и нежелано. Особено, когато се обединяват доказани службогонци и използвачи.

В България „дясното“ е толкова широка идеологическа платформа, че всеки сульо с лекота се настанява на него и води със себе си цяла тълпа от пульовци. И така се появява нова "дясна партия".

Ген. Атанас Атанасов е познат от времето на "съзидателя" на България - Иван Костов. Тогава той оглавяваше вездесъщата НСС (Национална служба за сигурност или политическата полиция, за контрол, следене и подслушване) Сега генералът се нае  да осигури общ "демократичен" съюз, който да върне партиите от "автентичното дясно", (каквото и да означава това), в парламента +,а и те да бъдат дясната опозиция на управлението на ГЕРБ?!?

Пази боже сляпо да прогледа!

Както би казал Шишо Бакшишо – Къде отиваш ти, може би...

Освен междуличностното съперничество, фрапиращо е идеологическото разминаване в новата коалиция.

ДСБ разчитат на консерватизъм, докато в реториката си "Да, България" са по-скоро либерални. Огромни са и политическите разминавания между ДСБ и „Зелените“. Да си припомним с каква агресия, вторите атакуваха концесиите, които хората на Иван Костов раздаваха. Има и противоречия по отношение темите с  частната собственост, частната инициатива и по какво ли още не.

А ако се върнем назад във времето ще видим доста пикантни подробности, припомняйки си лавината от личностни обиди, които си разменяха Радан Кънев и Христо Иванов. В целия този водевил преди парламентарните избори имаше и сърцераздирателни „кървави писма“ из социалните мрежи. 

Взаимната неприязън се прояви в това и двете партии - ДСБ и „Да, България“ да не минат 3-те процента на последните избори. Пълен крах, заради тоталната непоносимост между тях.

Тук трябва да се постави въпросът: На какво отгоре сега идва тази коалиция? Кому е нужна тя, освен на останалите без работа и доходи лидери? И борба за местенца в парламента ли е или е само за едната пуста субсидийка?

Кой ще бъде баш водачът на новия кавър на „Орел, рак и щука“ все още не се знае. Защото отсега е ясно, че всеки ще си дърпа чергата към него, а за пред хората ще се прокламира общ съюз за свобода, демокрация, равенство и просперитет.

С какви сили и очи днес бившите партньори и слуги на Бойко Борисов - „Демократична България“ ще се явят като алтернатива на ГЕРБ? И как точно ще водят битката с корупционния модел, с който Христо Иванов не можа да се пребори, докато беше правосъден министър на Бойко Борисов. Не са ясни и конкретните промени, които предлагат в кои сфери, с какви пари, с какви кадри.

Като за начало „Демократична България“ щяла да възстановява демокрацията!

Най-вероятно с голи ръце! Или с помощта на Костов?

А и коя и каква демокрация ще се възстановява след като вкупом всичките лидери на т.нар. "ново дясно" са бивши управници и все стари мутри...?!

От друга страна уникално е съществуването на коалиция между зелени и десни партии. Това може да се случи само у нас.

Да не говорим, че всички ръководни фактори в ДСБ, Зелените и „Да, България“  бяха през годините активни и изявени участници на политическата сцена. И затова и избирателите ги възприемат като политически трупове.

Проваленият протестър-министър и председател на партия "ДА, България" Христо Иванов бе и един от организаторите на пуча срещу главния прокурор Сотир Цацаров. Иванов често бе „хващан“ как другарува с „калинката“ на ГЕРБ – Георги Харизанов. Да си припомним и аферата с 4 негови подписа, заради които бе даден на прокурор. Това ли е новият морал на „Да, България“? Това ли е алтернативата на ГЕРБ? Нека да си припомни, че през 2013-2014 Иванов твърдеше наляво и надясно как Бойко Борисов и Цветан Цветанов са част, даже лице на мафията, а само година по-късно, но вече като техен министър, им се умилкваше и ближеше от сутрин до здрач. Въобще метаморфози. Цинични, долни метаморфози. На наш гръб. Все едно сме без памет, без акъл, не помним и не знаем. Не ви ли обижда това "демократично" отношение на "новите демократи"?

В лицето на тези ли провалили се бивши политици, претендиращи сега изведнъж за нови лица, ще види нашият народ и всички ние гласоподавате катализатора  на промените в България? Отговорът е категоричен, кратък и ясен - НЕ!

България отдавна иска, очаква и е притаила дъх в надеждата си за промяна в задаващия се нов проект на Слави Трифонов!

Там са новите лица, там е промяната, там е енергията, там е справедливостта, там е  бъдещето! Там е цяла България! България, която очаква Слави Трифонов!

Защото България отдавна не иска ръждясалите и употребени от Бойко Борисов като Атанас, Румен и Радан!

Хората са уморени от тези политически игри, от тези патетични революционни декларации и от тази детинска аматьорщина. Уморени са от жаждата за власт, от политическите трансформации и превъплъщения, които не носят и не дават нищо на гражданите.

Уморени са от всички тези политически булдоци, захапали кокала да са непременно в играта и да участват винаги в разпределението на баницата.

Преоблякъл се Илия, и пак в тия.

И на финала – нищо интересно. Камо ли ново! Просто едни бити карти отново искат да седнат на масата и да изместят други бити карти. Това е. Като всичко тук у нас.

Да живее новото дясно РАЗединение!

А на нас не ни ли омръзна...?!

 

Вижте и други материали по темата:

Кацнал бръмбар на трънка* >> „Демократична България“ се обяви за алтернатива на ГЕРБ

Отчаяната синя война* >> Радан Кънев: Лукарски превръща СДС във фашистка партия

Вместо на подсъдимата скамейка?!* >> Костов: Световна война? Това е пропаганда на Русия, но я повтаря и Борисов

Пълен разпад* >> ДБГ напусна Реформаторския блок

Сбогом, ГЕРБ! Здравей, БСП! Стига блудкави лъжи! Имате една, единствена работа – да изпълните решението на 3 млн. българи

Отчаяните лакомници за власт: "Да, България!" на вота със "Зелените", събират спешно подписи

Отмъщението на Борисов: Регистрацията на "Да, България" блокирана. Жалбите - уж от вътрешни хора

Провалът на "модерната" десница* >> Леви-десни, ще вървим... накъде?

Трите препятствия пред Демократична България

Старите лица в атака* >> Мартин Димитров не счита за важни въпросите с кого би управлявала "Демократична България" и кой ѝ е лидер

Да се готвим ли за избори? Партиите го правят

Политиката ни - детски наивна и старчески изкуфяла

Дясното - между последната фаза на разпада и първата стъпка към обединението

Правителството води страната към политическа криза

Българите проспаха седемгодишното катастрофално управление на ГЕРБ

ЗАГОВОР В РАЗВИТИЕ! >> Христо Иванов и “криминалната калинка” на Борисов – Георги Харизанов, координират пуча срещу Цацаров /снимки/

Слави: Докато светът протестира, в България всичко е точно?!?

Криско: Бих подкрепил партията на Слави

„НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА“ – изпълнение от концерта на стадион „Васил Левски“

ВРЕМЕ Е НЯКОЙ ДА ИЗХВЪРЛИ БОКЛУКА!