Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Размисли на един оме...
Размисли на един омерзен български непатриот

Размисли на един омерзен български непатриотКоментар на Доц. Христо Гаврилов - експерт на Движение "ДНЕС"

Животът на човек е виенско колело, ту си горе – одухотворен, вдъхновен, изпълнен с оптимизъм… Ту си долу – смачкан, омерзен, отчаян, в безизходица. Това е човешкият живот. Само че нашето българско виенско колело от известно време е ръждясало и окрадено и стои само в позиция „долу”. Това дължим на съвременните „продавачи на надежда” – политиците. Приземиха ни, вкараха ни дори под земята, окрадоха народа ни и той ръждяса, гние в застой. Приземиха ни, но и не спряха да ни продават лъжливи надежди. Напротив.

Случи се така и на последните парламентарни избори. За ГЕРБ работата е ясна, но хората таяха надеждица в „Патриотите”, макар за мнозина да беше ясно, че офанзивата им в „защита на българщината” преди изборите е поредния ПР-кьор фишек. Та, надпреварваха се господа патриотите да ни обещават, да ни продават надежди.

На кой каквото му трябва: на пенсионерите – пенсии по 300 лв., връщане на златните концесии, разследване на далаверите в енергетиката, духовност и връщане към изконните български и християнски ценности за тези, в които е останало малко родолюбие в душите... И какво ли още не ..., като на пазар и клетви, клетви, клетви все в името на България.

Волен се кълнеше на Русия във вечна любов и братство, викаше по улиците „Бойко, к***о”. И помен от това не остана. Валери Симеонов обещаваше, че никога няма да се коалира с ГЕРБ и биеше бабички на турската граница. Каракачанов и Джамбазки обикаляха телевизиите и  обещаваха, обещаваха и редяха „патриотични заклинания”…

Ама това беше преди изборите. Днес реалността е друга.

Народът ни отново е в дълбоко разочарование. Нищо от обещаното не му се случи, напротив! И „Патриотите” го излъгаха. Поредните измамници! Но да бъдеш излъган за пореден път от крадци и мошеници е едно – нормално е. Да бъдеш излъган от този, който се кълне в Родината ти, в историята ти, във вярата ти е все едно да тъпчеш с кални ботуши душата на човек... Подло, мерзко и долно е!

Това е днешната реалност, защото „Патриотите” правят точно това – оскверняват и осребряват обичта ни към всичко изконно. Както е тръгнало много скоро и думата „патриот” ще се нареди до лошите думи в българския език. Свещената дума „Патриот” ще бъде равнозначна на „нацист” в съзнанието на българина, защото това, което правят коалиционните партньори на ГЕРБ е чист нацизъм. Кога се ражда нацизмът като идеология в света? След края на Първата световна война, когато Германия е победена и тъне в разруха – не само материална, но и морална.

Мизерия и нихилизъм – идеална почва за покълване на нацизма тогава в Германия. Мизерия и нихилизъм – това е и днешната България. В историята всичко се повтаря… Управляващата върхушка краде, и за да може да продължи да забогатява – подхвърля като кокалче идеята на гладните за нацизма, който днес се нарича патриотизъм. Просто подмяна! Цинична,но хладнокръвна!

И какво друго му остава на човечеца, освен да мрази. Тогава са мразили циганите и евреите, но парите на евреите не са им миришели.

Днес в България се мразят всички съседи и мигрантите. В последно време се мрази и Русия… И народът какво да прави? Или броди по улиците безработен (макар, че според правителството в България я има 1-2 % безработни, я няма). Или се върне вечер след като не е вземал с месеци мизерната си заплата, пие няколко ракии за утеха и гледа от телевизора как за страданието му не са виновни крадците, политиците и предателите, а някой от съседите ни, опозицията (не, че я има, де) или мигрантите. Тегли няколко псувни нашенецът и така се лекува от стреса. Енергията му е канализирана в омраза. И всичко на другия ден се повтаря…

Валери Симеонов продължава да си играе с нашата и европейска сигурност, като гради измислена Китайска стена с кибритени клечки – оградата на границата с Турция, настанява тези, които трябва да пазят границата в своя хотел...

Волен Сидеров, по-известен като "средният пръст" е по- кротък и смирен от агънце и участва вече... и в публичната гавра с Русия. Графитите за нова „кристална нощ”, схваститиките и заплахите не го интересуват. Буйната му кръв е укротена с отлежало уиски, пищни сватби, пари, власт и благи постове. Какво от това, че си най-големият хамелеон в България! Пука му на Волен, важно е той да е добре, джобът му също...

А Каракачанов-воеводата? Преди изборите пенсионерите се тюхкаха, че няма да може влезе във властта и да стане министър, защото е агент „Иван” от ДС и в нормалния свят няма как да бъде избран. Но България е страната на неограничените възможности – всичко е възможно! Различни аршини, двоен стандарт, колкото искате! Хора, които работеха за България и залагаха живота си, заради досиетата бяха наречени „ченгета” и заклеймени завинаги. Каракачанов изведнъж стана натовски министър, защото така трябва, защото така „патрЕотично”, когато трябва да се разпределят едни 3.5 млрд. И ей такива ми ти родни патриотични дивотийки…

И за да не си задава въпроси българинът за „патриотичните дела” на патриотите, те наситиха телевизорите ни с ПР-„патриотични мероприятия”, ама „патриотизмът” им пак лъха на откровен фашизъм и национализъм. Върнаха паметника на Желязната софийска дивизия. Това добре, ама понеже на нацизма са подвластни неуки и неграмотни маси с ниски страсти – действаха първосигнално. Поставиха паметника с карта на Велика България. Картата, която пази лъва не е на Санстефанска България, нито на Екзархията. Картата е на „Българското землище”, съгласно българските претенции към съседите ни в началото на 20 век! Т.е, България като членка на Европейския съюз и много скорошна председателка на същия в 21 век има същите териториални претенции към съседите си, някои от тях също членове на ЕС като в началото на 20 век!!!

А Санстефанска България е идеалът на българския народ, идеал, който отново българските политици са продали в началото на века.

И тогава Гърция веднага подскочи! На тази карта Солун е част от България! Намериха се няколко смели българи, които не се притесниха, че ще бъдат заклеймени като „предатели на Родината” и казаха на висок глас това. Изплашени от международен скандал и удар през пръстите „Воеводите” направиха рязък ПР-ход. Използваха за жертвено агне събратята ни от западните покрайнини и за няколко дена спретнаха „активно мероприятие” с т.нар. малтретирани български лекари. Ама пак, понеже не са много грамотни или пък съветниците им по „черен ПР” не са, направиха поредния гаф. В Културно-информационния център на Босилеград някой удобно прилъга лекари да преглеждат зад едно перде. Медиците не са виновни, те трябва да следват Хипократовата клетва. Но кой ги изпрати там? Кой реши, че не в болница, а насред поляната може да се прави полева болница в 21-ви век? Скандал, удобно използван от псевдопатриотите. Да се замислим, ами ако това се случи в България, дали и ние няма да реагираме по същия начин? Законите са за това, за да се спазват от всички и навсякъде! Да, ама патриотите ревнаха в един глас и заваляха пак заплахи и клетви по телевизора. Само далаверката им да върви – ще ни вкарат във война с някой от съседите, ама няма значение – нали ще е за България! "Патриот е – душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа!" Още Ботев познава тази жива и днес порода.

Та така – Турция, Гърция, Сърбия, а нищо чудно утре да е и Румъния… Важното е народът да псува вечерта след ракийката не тях, а комшиите и  мигрантите, не че много им пука от псувните – просто не трябва да се създава напрежение в електората, че може нещо да се обърка и излъганите „непатриоти” да вземат да пропуснат вечерните си псувни пред телевизора и да излязат пред Парламента и да им покажат що е наистина патриотизъм. Защото „патриотизъм” е и да обичаш своето, но да не мразиш чуждото, защото най-малкото не е християнско, Господа „Патриоти”!

 

Карикатура - Чавдар Николов, 5 май 2016 г.


41925