Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Разрастване: Първене...
Разрастване: Първенецът в секс туризма Тайланд привлича посетители с още едно забранено удоволствие

Разрастване: Първенецът в секс туризма Тайланд привлича посетители с още едно забранено удоволствиеЗа никого не е тайна, че Тайланд се слави като една от най-големите дестинации за секс туризъм по света. Въпреки че формално проституцията в страната е забранена от 1960 година насам, най-древната професия докарва приход от 6,4 млрд. долара (през 2015 година), което е значителна част от брутния национален продукт на страната.

Правителството на екзотичната азиатска държава се кани да предприеме ход, с който на практика ще увеличи още повече приходите си от туризма. То смята да премахне забраната върху специфичен начин за „разпускане“ – нещо, което други държави вече направиха, но не и в Азия.

Ако промяната бъде приета, Тайланд ще навлезе в един нов пазар, който според американски анализатори до 2025 година ще достигне обем от умопомрачителните 55 млрд. долара.

Не става въпрос, обаче, за легализиране на проституцията, а на нещо не по-малко противоречиво и считано дори за вредно - какво е то четете на pochivka.blitz.bg! 

 

Източник: https://www.blitz.bg/

 

 

 

 

 


80892