Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / РАЗШИРЯВА СЕ ПОДКРЕП...
РАЗШИРЯВА СЕ ПОДКРЕПАТА ЗА „ЕДИННА БЪЛГАРИЯ

РАЗШИРЯВА СЕ ПОДКРЕПАТА ЗА „ЕДИННА БЪЛГАРИЯ"Силвия Кацарова, Съюзът на инвалидите в България, Дани Милев, проф. Илия Ценев, Фондациите "Искам бебе" и „Обща кауза” се присъединяват към инициативата „Единна България”, подкрепена вече от КТ „Подкрепа”, КНСБ, Националния Омбудсман Константин Пенчев, Научно-техническите съюзи (НТС), проф. Духомир Минев  и Янка Рупкина. 

Общественици, изявени личности, граждански, синдикални и работодателски организации дават своята подкрепа за националната инициатива на Движение за национално единство и спасение „ДНЕС“ - „Единна България”. Регистрират се и предложения в електронната платформа. Идеите за дискусии са в пет направления: 

  1. ДЪРЖАВА НА ХОРАТА
  2. ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА
  3. ПРОСПЕРИРАЩА НАЦИЯ
  4. ГРИЖА ЗА ЧОВЕКА
  5. НАЙ-ДОБРОТО, КОЕТО МОЖЕМ. 

„Единна България” цели постигане на широко национално съгласие и обединение за разрешаването на основни за България проблеми и теми, което да стане чрез прякото участие на всеки гражданин или организация, които имат идеи, опит, искат промяна към по-добро и поставят интересите и нуждите на гражданите в центъра на модела за управление на държавата и обществените отношения. 

Ние, от Движение „ДНЕС” сме убедени, че е необходимо да се обединеним, за да разрешим стоящите тежки проблеми пред Родината ни. Необходимо е национално обединение и съгласие между граждани, институции и политици в областите: социална политика, доходи, здравеопазване, демография, образование, функциониране на институциите и държавата…, обединение, което да ни изведе от състоянието на най-бедната страна членка на ЕС, обединение,  което да върне националната ни гордост, самочувствие и да осигури просперитет и благоденствие на българския народ...! 

ДА СЕ ОБЕДИНИМ, ЗА ДА ВЪЗСТАНОВИМ БЪЛГАРИЯ!

Сред първите, подкрепили нашата инициатива са:

КНСБ
КТ „Подкрепа“
Националният Омбудсман Константин Пенчев
Научно-техническите съюзи (НТС)
Проф. Духомир Минев
Янка Рупкина


507