Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Рeкa Вeлeкa прeля, п...
Рeкa Вeлeкa прeля, пътят Aхтoпoл-Рeзoвo e зaтвoрeн

Рeкa Вeлeкa прeля, пътят Aхтoпoл-Рeзoвo e зaтвoрeнИмa aвaрирaли aвтoмoбили. Oт пoлициятa прeпoръчвaт кaтo oбхoдeн мaршрут пътя мeжду Кoнcтaнтинoвo, Руcoкacтрo, Дюлeвo и Cрeдeц

 

Временно е затворен пътят Ахтопол - Резово заради преливане на река Велека. Това посочи зам.-областният управител Владимир Крумов, съобщи БНР.

Велека е вдигнала много нивото си след падналите дъждове и е прехвърлила над моста. Няма опасност там. Има изпратени екипи, които да следят и да преценят кога да пропуснат преминаващите автомобили, обясни той. Сходна е ситуацията около кръстовището със село Дебелт, посочват от бургаската полиция. Те уточняват, че преминаването е невъзможно, заради липса на отток на водата

Има аварирали автомобили. От полицията препоръчват като обходен маршрут пътя между Константиново, Русокастро, Дюлево и Средец.

Крумов уточни, че вече са проходими останалите пътища в областта, които вчера бяха затворени. Има една хубава новина. С оглед на падналите дъждове, нивото на язовир Камчия се е покачило многократно.

За последните четири дни количеството вода, което е влязло, трябва да ни стигне за 3 месеца през лятото, допълни зам.-областния управител.

Остава обявеното частично бедствено положение на три места в областта - в района на село Равадиново, на селата Загорци и Извор, както и на средцкото село Зорница.

Предстои да се направят огледи, където има щети, да се опишат протоколи и да започне подпомагането на населението, което е пострадало, посочи Крумов.

Бургас / България

 

Източник: https://fakti.bg/

 

 


 

143527