Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ренета Инджова: Очак...
Ренета Инджова: Очаквам изборите да не са честни, да не се сформира правителство

Ренета Инджова: Очаквам изборите да не са честни, да не се сформира правителствоОчаквам от предстоящите избори да не могат да се проведат като честни и демократични. Очаквам да не може да се сформира правителство и тогава вече хората да разберат, че единственият начин е да направят нови такива, с нови хора, по нов начин.

 

Това коментира бившият министър-председател на България Ренета Инджова пред "Евроком" на антиправителствен протест в София.

 

"От новите партии, които ще дойдат на изборите, ще дойде разпръскване, но фактът е, че още ще съществува ГЕРБ с всичките си присъдружни формации, които са неопроизведение. Не може да се получи друго освен това, което вече имаме", допълни Инджова.

 

"Трябваше натискът на гражданите да бъде от години, за да направи така, че избирателният закон да бъде направен така, че ЦИК да не бъде продължението на Изпълнителната власт. Да има начин, по който да може да се прилага законът, защото законът изисква електронно гласуване, а всъщност няма да бъде изпълнена тази част на закона. Имаме такава ситуация, че това, което го пише в закона няма да се прилага, а каквото пише това ще бъде", каза още тя.

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 

 


143552