Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Репресията "Фандъков...
Репресията > Кметът на "Младост" призова на бунт срещу орязания бюджет " title="Репресията "Фандъкова & ГЕРБ" >> Кметът на "Младост" призова на бунт срещу орязания бюджет " />

Репресията "Фандъкова & ГЕРБ" >> Кметът на "Младост" призова на бунт срещу орязания бюджетСофийският район "Младост" e незаслужено пренебрегнат от администрацията на кмета Йорданка Фандъкова в капиталовата програма на София за 2020 г., като Столичната община не е предвидила средства за решаването дори на най-неотложните проблеми на района. За това алармира кметът на "Младост" Стефан Стефанов. "Уважаеми жители на „Младост”, с притеснение искам да ви споделя, че на сайта на Столична община е публикуван проект на капиталовата програма за София за 2020 г. С изненада установихме, че няма нито един належащ проблем в „Младост”, предвиден за решаване. Питаме как така с лека ръка биват игнорирани 120 000 хиляди данъкоплатци на столицата, как така вторият по големина район в София, но най-големият „донор” в приходната част на бюджета, няма проблеми и въпроси за решаване, как така няма предвидени адекватни средства", пита Стефанов. Той призовава съкварталците си до края на утрешния работен ден да внесат в деловодството на "Московска" 33 "колкото се може повече предложения, препоръки и възражения на капиталовата програма". "Нека да видят в СО и СОС, че „Младост” има проблеми и той иска те да бъдат решавани, а не игнорирани за пореден път", призовава Стефанов.

На последните местни избори м.г. бившият главен архитект на "Младост" (част от екипа на Десислава Иванчева) се яви като независим и бе един от представителите на опозицията, които победиха кандидатите на ГЕРБ. Стефанов спечели срещу депутата от управляващата партия Мария Илиева. След първия тур тя водеше във вота, но на балотажа избирателите в "Младост" проведоха истинска наказателна акция срещу ГЕРБ, следствие на което Стефанов спечели убедително. 

Днес той призовава съкварталците си да участват масово в общественото обсъждане на бюджета на София, насрочено за четвъртък, и да изразят мнението си пред централната власт в София. "Нека "уважим" поканата на Столичната община и се включим в публичното обсъждане на бюджета - четвъртък от 18.00 на "Московска" 33. Нека попитаме защо "Младост" пак е извън плановете за финансиране на ключови казуси", призовава Стефанов.

"В капиталовата програма, както можете да видите, район „Младост” присъства в едно перо за предстоящите разходи – реконструкция и изграждане на улица в кв. "Полигон" и в индустриалната зона в НПЗ "Изток". Но няма предвиден и лев за приоритетни, належащи ремонти на ключови улици, пробиви, изграждане на тротоари, осветление, ремонти на детски площадки, проектиране, озеленяване, строеж на нови детски учебни заведения, поне проектиране на нов парк, изграждане на ключов булевард, който да отпуши трафика в квартала ни. На база на проведените ми срещи в „Младост” с вас, гражданите, на подадените жалби, предложения, възражения, заедно с колегите от районната администрация систематизирахме за всеки отдел приоритети и належащи проблеми за решаване. Много от тях стоят нерешени от години, някой дори от десетки години. Всеки отдел подаде най-належащите проблеми и приоритети от своя ресор на район „Младост”. Не виждаме нито един от тях да е включен в програмата на СО за 2020 г. Нека се активираме и не останем с още една нулева година в „Младост”, без инвестиции от нашите данъци, без решен нито един проблем", призовава още Стефанов.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

 Източник: https://www.sega bg

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Йорданка Фандъкова не става и за селска директорка на основно училище

Пропаст пред вратата! Пропадна улица в "Кръстова вада"

Фин прахов човек

Само след 3 месеца! >> Не е виц - първа копка на новоремонтирания булевард Линкълн

Фандъкова увеличава чиновниците, столичани плащат

За Фандъкова и комините

Погълнати пари - Некачествено управление! >> „Графа" вече плаче за ремонт

Поредното доказателство за предизборни празни обещания!

Кой краде по 200 млн. лв. на година в столицата?

Отнеха ни дори правото да дишаме. Дишате ли, българи...? А вие софиянци!?

Собственици на имоти блокират Ломско шосе

Изпитана практика >> ГЕРБ готви провалили се районни кметове за шефове в общински фирми в София

 

 

 

 

 


120035