Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Решават проблемите н...
Решават проблемите на обикновените хора, ако са излъчени по ТВ...! (ОБНОВЕН)

Решават проблемите на обикновените хора, ако са излъчени по ТВ...! (ОБНОВЕН)Райна Градинарска

 

Решават проблемите на обикновените хора, ако са излъчени в сутрешните  блокове! Или викат под прозорците на Бойко. Управление по телевизора! А реалността - държавата затъва, мизерията расте, хората са обезверени и полуозверели! Повсеместен мрак на фона на правителственият оптимизъм.

Управляващите сякаш напоследък реагират само на шумните репортажи по сутрешните блокове, в които се събират множество хора, които се опитват да защитят градовете си, семействата си, домовете си!

Само от последните дни могат да бъдат дадени няколко примера!

1. След серията протести на медици, добре отразени в медиите, резултатът е налице - до 40% увеличение на заплатите в областните и общински болници! А за да няма празно Борисов успя и тук да се похвали, че по негово време болници няма да се затварят! Оказа се – не е истина

А ако не се бяха вдигнали? Нищо.

Всъщност, общинското здравеопазване се срина най-вече в годините от управлението на ГЕРБ, и трябваше да се стигне дотам, че лекари да плачат по телевизията, за да се предприемат мерки!

2. Министър-председателят нареди да се проверят всички конкретни случаи, изнесени в медиите по повод липсата на транспорт заради орязани субсидиите на  превозвачите в малките населени места. След репортаж, Борисов се разпореди пари да бъдат осигурени, конкретно за Малко Търново и да се мисли в посока промяна на модела.

3. След протестите на майките от Системата УБИВА и след репортажи по медиите отново се заговори за проблемите с ТЕЛК. След серията скандали за корупция в системата стана ясно, че трябва да се мисли за нов модел и в ТЕЛК, че промените от последната година освен, че са неефективни са и вредни за хората!

Като поотшумят медийните инвазии се отпускат пари, спират се строителства, правят се проверки, взимат се мерки!

Ще кажеш, че в България журналистиката е 1-вата власт и всичко през медиите се решава! А то донякъде е и така, и затова Борисов държи изкъсо и медиите

Очевидно трябва проблемите да се показват по телевизията, че да заработи държавата за преодоляването им! Трябва ли нещо да бъде дадено по ТВ, за да му се обърне внимание?! Май да! И това типично по нашенски.

Къде са премиерът и министрите му, къде са областните му управители, къде са кметовете, къде са общинските съветници! Къде са институциите? Къде е държавата?

Всички работят ако им се нареди изрично от горе, от партията, от Борисов или  пък ако покажат съответния проблем по телевизията!

В останалото време се разпределят порции! Разпределят се незастроените зелени площи в София, разпределят се търгове и конкурси, разпределят се все още незастроените дюни по морето, разпределят се субсидии, оправдават се незаконно средства или действия, като при „Ало, Банов съм“...!

А всички останали проблеми, които са купища и са навсякъде, кога и кой ли ще ги решава!? За всичко ли трябва да правим репортажи? Да викаме под Бойко. Или трябва всички да се съберем и здраво да пометем. 

Чрез управлението по телевизора положението в страната е изпуснало отдавна! Институциите и отговорните фактори не работят, чакат инструкции от партийните централи и работят само в свой и партиен интерес! Безчинствата са безкрайни! И това е моделът - Борисов модел на управление, въведен именно от него с ясната цел да контролира всичко именно чрез медиите!

Друг пример - врачански квартал остана без лекар и здравна служба! Пациенти излязоха на бунт заради личния си лекар. Историята - след общински търг здравната служба във врачанския квартал „Бистрец” е спечелена от медик, който не идва на работа месеци наред. В същото време лекарят, обслужващ населението до този момент е принуден да преглежда пациентите буквално на улицата. Засегнати са близо 300 души.

Къде са институциите и отговорните! Кой допусна тази недопустима ситуация - лекар да преглежда на улицата! Кой е виновен за този търг? Пак даваме на нашите, а вашите да се оправят!

Хората застанаха едни срещу други да защитят лекарите си и да поискат справедливост! Озверели сме от мизерията, докараха ни дотук, а сега ще гледат как се избиваме и ще ни спасяват героично! Казват местните.

Примери десетки. Заключението едно: Няма такава държава!

Институциите не работят или изнемогват, поради ниския си капацитет и пренаситеност с некадърни партийни калинки! Държавата се източва! Безхаберието и безотговорността са повсеместни. А мнозинството от хората едва свързват двата края!

Вредното управление ни води към бездната! Мракът на некомпетентността и корупцията застигнаха всяко кътче и всяка институция!

Но идва моментът, в който никой от нищо не ще може да се спаси...! Дори и обилният медиен пиар на подопечните на властта телевизии няма на никого за нищо да помогне!

 

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА: 

Ще се спасяваме ли пак, а? Този път болниците! 

Популизъм за сметка на качествено лечение! >> Борисов: Болници в мое управление няма да закрия 

Некомпетентност! Скандалът ТЕЛК-многогодишна гнойна рана! Натискът на майките е необходим! 

Хора с увреждания излязоха на протест заради новите правила за ТЕЛК 

А ние в каква държава живеем... (ОБНОВЕНО)

 


89219