Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ревизоро ще е новият...
Ревизоро ще е новият еко министър, спуснаха му задача да ревизира ВиК-та (обновена)

Ревизоро ще е новият еко министър, спуснаха му задача да ревизира ВиК-та (обновена)Емил Димитров - Ревизоро ще е новият еко министър. Това стана ясно след среща на “Обединени патриоти” с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет по-рано днес.

Димитров ще поеме поста на доскорошния еко министър Нено Димов, който миналата седмица бе арестуван и обвинен в умишлена безстопанственост, предизвикала водната криза в Перник. Димов бе министър в кабинета “Борисов 3” от квотата на ВМРО (“Обединени патриоти”). След ареста му, той подаде оставка. От ВМРО трябваше да изберат негов заместник, като за поста бяха спрягани различни имена. В крайна сметка мястото ще заеме Емил Димитров, който е депутат от гражданската квота на ВМРО и шеф на парламентарната Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.

Не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са правени от години назад, категоричен бе Каракачнов. Той подчерта, че Димов само разписвал графиците, но нямал отговорност за стотиците изгубени кубици вода.

В тази ситуация той си е подал оставката, приета е от премиера и утре, може би, ще бъде гледана от Народното събрание. "На неговото място ние сме предложили друга кандидатура - Емил Димитров. Основната му задача ще бъде, въпреки че не му е пряко задължение, да се заеме с проверки, ако искате ги наречете тотална ревизия на цялата система, която води не само Перник, но и други градове към опасността от създаване на подобно положение", коментира още Каракачанов.

 Валери Симеонов, заместникът му в НФСБ Борис Ячев, Красимир Каракачанов и неговият партиен зам. Искрен Веселинов излязоха в лошо настроение от разговора си с Бойко Борисов.

Валери Симеонов, заместникът му в НФСБ Борис Ячев, Красимир Каракачанов и неговият партиен зам. Искрен Веселинов излязоха в лошо настроение от разговора си с Бойко Борисов. СНИМКА: Румина Димитрова

На въпрос към лидера на НФСБ Валери Симеонов, как е преминал коалиционния съвет, той бе лаконичен: “Изключително неприятно.”

Очаквайте подробности!

 

 

Източник:https://www.24chasa.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Ревизоро си изми ръцете с прокуратурата >> Не каза кои са "двамата контрабандисти"

Цирк да има >> „Воля“ сезира главния прокурор за изказване на Ревизоро

Безскруполен >> Законотворчество на тъмно за горивата или в чий интерес действа Ревизоро

Крайна наглост! Време е да изхвърлим боклука! ВИЖТЕ >> Ревизоро: Протестиращите за цените на горивата да отидат в Румъния и Гърция и да си купят "евтини" горива оттам

Време е да изхвърлим боклука* >> Ревизоро: Политически кръгове плащат за протести, за да изнервят премиера

 Изхабеност: Търси се камикадзе за екоминистър! Ревизоро вероятно ще заеме мястото на арестувания Нено Димов

Брутална подигравка! >> Ревизоро е фаворит на ВМРО за екоминистър

Гешев опраска Нено Димов с калпаво обвинение

Да не би само Нено Димов да е виновен?


120079