Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Ревизоро вижда полит...
Ревизоро вижда политически протекции при нелегалните цигари, но хвали наред властта

Ревизоро вижда политически протекции при нелегалните цигари, но хвали наред власттаОчаквам да се задържат сегашните нива при борбата с контрабандата на цигари, но очаквам това да се случи и при горивата. Това каза пред БНТ председателят на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата Емил Димитров-Ревизоро, който не спря да хвали прокурори и министри, които агради преди дни.

Онзи ден ме попитаха защо полицаите са отишли в една от разкритите фабрики за нелегални цигари с автомати. Аз питам – при този, който има нелегален бизнес за милиони, с водни пистолетчета ли да отидат, посочи Димитров.

 

По думите му престъпният бизнес с нелегални цигари няма как да съществува без политически протекции. Сигурен съм, че ще се продължи по веригата и че след разкриването на фабриките за нелегални цигари много хора страдат, подчерта Ревизоро.

 

Една такава фабрика печели около 200 млн. лева на година. Никой не иска да изпусне такива пари и битката ще е голяма, каза още Емил Димитров.

 

 

Източник:https://frognews.bg/


106225