Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Росен Петров за ценз...
Росен Петров за цензурата наложена на „Шоуто на Слави” (Вижте позицията му)

Росен Петров за цензурата наложена на „Шоуто на Слави” (Вижте позицията му)Росен Петров защити колегата си Слави, а спирането на шоуто засилва интереса към него и му прави реклама

Росен Петров изцяло подкрепи Слави Трифонов. Бившият му колега е против цензурата в медиите.

„Когато някой спира предаване на Слави, вместо да избоде очи, изписва вежди”, твърди Петров. Той припомня, че процъфтяването на „Ку-ку” се случва след такова спиране след прословутия майтап с АЕЦ „Белене”. Подобен сценарий се разиграва и с „Хъшове”. Когато след един от броевете му от БНТ заради Иван Костов го свалят от екран.

Бившият сценарист споделя, че какъвто и договор да е подписан с Би Ти Ви свободата на словото е конституционно право. Което никой не може да ограничава.

Според Петров много хора от политическия елит се страхуват от Гологлавия водещ. Голяма грешка ще е ако Трифонов не се изявява по телевизията. Бившият депутат смята, че там Слави тежи най-много. Като доста от колегите му депутати изпитвали страх от това, което прави.

Росен Петров подкрепя референдума с две ръце. Като твърди, че и той е за мажоритарна система. Даже последните избори са показали, че от досегашната избирателна система ражда само нестабилност. Ако се бяха провели мажоритарни избори сега правителството щеше да е много по-успешно.

Бившият сценарист на Слави призна, че спирането на шоуто ще му донесе допълнителен рейтинг. Екипът ще се сплоти около нова кауза. А много по-успешно се работи когато се стремиш към нея. А не просто да разказваш вицове от малкия екран.

 

Източник: http://www.razkritia.com/

 

 24738