Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Румен Радев: Диалогъ...
Румен Радев: Диалогът с премиера има смисъл, ако се изчисти истината за записи, шкафчета, корупционни схеми

Румен Радев: Диалогът с премиера има смисъл, ако се изчисти истината за записи, шкафчета, корупционни схеми”Всякакво говорене за помирение между президент и правителство и за съставяне на експертно правителство не може да се случи без изчистване на въпросите с корупционните практики във властта. Диалогът има смисъл само ако бъде поставен на здрава основа. Това значи по безспорен начин да се изчисти истината за записи, шкафчета, корупционни схеми.

 

Да установим кои са механизмите, водещи до провала в управлението, които са механизмите, водещи до този порочен модел на управление, как да бъдат отстранени, как да се възстанови справедливостта." Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в ямболското село Бояджик, където е на посещение по повод Деня на независимостта.


Думите му са отговор към предложението на вицепремиера Красимир Каракачанов да се оттегли от поста си в името на диалога между президентската институция и Министерския съвет.

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Невероятно, но факт! Без ГЕРБ няма да настъпи Апокалипсис

Атанас Атанасов: Публикацията в „Шпигел“ означава, че Меркел е оттеглила подкрепата си за Борисов

Съветът на президента: Проблемите в съдебната власт са причина за кризата в държавността

,,Галъп": 67% подкрепят протестите, Румен Радев с 52% доверие, Борисов с 80% недоверие!

Румен Радев: Извеждайки със сила жени от НС служителите на НСО са действали по указания на стопанката на народното събрание – г-жа Караянчева (ВИДЕО)

 

137328