Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Румен Радев: Не арми...
Румен Радев: Не армията, а политици са заплаха за демокрацията

Румен Радев: Не армията, а политици са заплаха за демокрациятаАвтор: Венцислав Михайлов

 

Честта, достойнството и конституционният ред са присъщи на Българската армия, но, за съжаление, не и на българската политика

Ако има заплаха за обществения ред и демокрацията в страната, тя не идва от Българската армия, а от онези политици и институции, които правят така, че морал и закон все повече да се раздалечават. Това заяви пред журналисти държавният глава Румен Радев, помолен да коментира изказване на министър-председателя, че в България има опасност от „военен преврат“.

По думите на президента „това е един нелеп и абсолютно излишен дебат“. Честта, достойнството и конституционният ред са присъщи на Българската армия, но, за съжаление, не и на българската политика, заяви Румен Радев. Той призова в навечерието на светлите празници да бъдем „по-обединени и по-смирени“.

Смирението също означава човек да не надхвърля оградата на собственото си понятийно пространство, защото много лесно може да настъпи мини, подчерта Радев пред журналисти в община Тунджа. Президентът е там по повод празника на общината.

България

 

Източник: https://m.fakti.bg/bulgaria/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Иво Христов: Пълзящ военен преврат? Това е параноично! Президентът няма власт над армията

Борисов заговори за военен преврат

Президент Румен Радев: Коя стабилност..., на сауните, разгула и персоналните асансьори ли... или на мизерните доходи...?! Трябва да има възмездие за "Апартаментгейт"!
97064