Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Румен Радев иска цел...
Румен Радев иска целият чат с Бобоков да бъде публикуван

Румен Радев иска целият чат с Бобоков да бъде публикуванПрезидентът Румен Радев призовава прокуратурата да публикува незабавно цялата му чат комуникация с Пламен Бобоков. Днес от държавното обвинение публикуваха съобщения на бизнесмена до човек, записан в телефона му като Prezident - Rumen Radev, но не и отговорите на събеседника

 "Селективното публикуване на отделни съобщения от г-н Пламен Бобоков до държавния глава без отговорите на президента създава внушения за нещо скрито и нередно. В обществен интерес е прокуратурата да публикува целия чат между президента и г-н Пламен Бобоков", се казва в позиция на "Дондуков" 2 до медиите.

 

От две седмици прокуратурата намеква, че президентският съветник Пламен Узунов е търгувал с влияние и публикува периодично части от чат комуникация между него и бизнесмена Пламен Бобоков (всичко за публикуваната кореспонденция четете тук). Обвинени по случая обаче все още няма.

 

Все още не е известно дали прокуратурата ще реагира на призива на държавния глава и ще публикува разговорите, тъй като той се ползва с имунитет. По-рано днес пък Пламен Бобоков заяви пред "Дневник" чрез пиара си, че телефонът, от който са изпращани съобщенията, не е негов и призова прокуратурата да каже чий е телефонът.

 

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Прокуратурата: Пламен Бобоков си е писал с президента

Пламен Бобоков показа чата си с Борисов: „Добро утро, Бос“

 Радев: Най-голямата заплаха за правителството е самият Борисов

Пламен Бобоков: Има два стълба на влияние в тази държава, всички ги знаят кои са, единият е ГЕРБ...

Професор от екипа на Радев: ГЕРБ няма да спечелят изборите, тръгват си скоро. Идва краят! Да преговарят за оттегляне!


129482