Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Русе на бунт срещу м...
Русе на бунт срещу мръсния въздух, иска помощ от ЕК

Русе на бунт срещу мръсния въздух, иска помощ от ЕКЕкоактивисти от Русе изпратиха жалба до Европейския парламент заради мръсния въздух, предаде БНТ.

В нея те настояват европейските институции да съдействат за решаването на екологичните проблеми на крайдунавския град.

Надяват се, че и Русе, както други български градове, ще получат възможността да бъдат изслушани от евродепутатите.

В продължение на години русенци се оплакват, че няколко предприятия непрекъснато замърсяват въздуха и се носят неприятни миризми.

По тази причина жителите на града организираха протести, опитаха да организират референдум за въздуха и се обърнаха към омбудсмана за съдействие. Резултат обаче до момента няма. Подателите на жалбата обясняват, че отговорът, който винаги получават, е, че това касае държавата или общината.

Те настояват на проблема най-накрая да се обърне внимание - на място да дойдат представители, да се направят замервания и да се изготви стратегия.

В жалбата са цитирани европейски директиви, които трябва да се спазват. Активистите се надяват, че новата кметска администрация ще провери дали наистина се правят замервания на замърсителите на въздуха на Русе.

 

Източник: 24novini.bg 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Безхаберието на системата, която УБИВА! Занижават данните за замърсяването... и вчера... и днес! Извратено е това! Можем дори с Чернобил да го сравним!

Държавата - убиец № 13 (ОБНОВЕН)

Абсурдно закъснелите мерки!

Гарван гарвану око не вади!

ПИАР въздух не чисти!

Нова доза гениалности на столичните общинари


116855