Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Русия се готви за "я...
Русия се готви за

Русия се готви за "ядрен взрив" на ситуацията с коронавируса.Русия се готви за "взривоопасно" развитие на ситуацията с коронавируса.

Това е заявил професор Николай Малишев, водещ изследовател в Научния изследователски център по епидемиология и микробиология в ефира на предаването "60 минути" по телевизионния канал "Русия-1".

"Ние се подготвяме за взривно развитие, равносилно на ядрена реакция. Отначало видяхме аритметичното нарастване на броя на заболелите, но сега всъщност то е геометрично", каза той.

Малишев отбеляза, че през изминалия ден в Русия 163 души са били заразени с коронавирус - почти три пъти повече хора, отколкото ден по-рано. Случаите са вече официално 658.

"Затова във всички територии, включително в Москва, се подготвят нови болници и нови легла. Те се опитват да ги оборудват в съответствие с най-новите изисквания. И всичко това трябва да помогне. Въпросът е, когато започвне това подобно на взрив развитие, най-важното е да се осигури помощ именно на тези, които се нуждаят от нея", добави професорът. Той предположи, че в бъдеще "огромен брой хора ще се разболеят и ще се нуждаят от медицинска помощ“. 

Руският президент Владимир Путин обяви следващата седмица за неработна за цялата страна, като на работниците и служителите ще бъде платено за нея. Заради пандемията, държавният глава обяви, че гласуването, насрочено за 22-ри април се отлага за по-късна дата. 

Руското правителство е нареди на звеното за гражданска авиация да преустанови всички редовни и чартърни полети от и за Русия от 27-и март, като мярка срещу разпространението на коронавируса, съобщи Ройтерс. 

 

Източник: http://epicenter.bg/


123313