Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Руското посолство в ...
Руското посолство в Гърция: Политиката на САЩ на Балканите е цинична

Руското посолство в Гърция: Политиката на САЩ на Балканите е циничнаРуското посолство в Гърция нарече абсурдно изявлението на специалния пратеник на САЩ за Западните Балкани Матю Палмър, за дестабилизиращата роля на Русия на Балканите, като посочи циничната политика, която Вашингтон провежда в региона, предава агенция TACC.

"Неотдавнашните изявления на специалния пратеник на САЩ за Западните Балкани Матю Палмър за ролята на Русия в региона са друг пример за напълно неоснователни и абсурдни твърдения на Вашингтон", коментира посолството в „Туитър“, предава "Фокус".

„Недопустимите атаки срещу дългогодишните приятелски отношения на балканските народи с Русия, както и подкопаването на големи съвместни проекти, които балканските държави насърчават с Москва, са насочени към скриване на циничната политика на САЩ в региона ", се казва още в съобщението.

Палмър заяви в интервю за държавната телевизия на Черна гора, че е загрижен относно ролята на Русия в Западните Балкани, като според него целта на Москва е да дестабилизира региона.


Източник: https://www.24chasa.bg/

 

 

 


112288