Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / С "Боят настана", Сл...
С

С "Боят настана", Слави Трифонов обяви, че обжалва резултатите от референдумаПърва жалба до ВАС подаде Инициативният комитет за референдума

 

Телевизионният водещ Слави Трифонов вече е подал до Върховния административен съд една жалба срещу Централната избирателна комисия, по повод резултатите от референдума, като ще депозира и втора, съобщи той в шоуто си по Би Ти Ви.


В първата жалба е посочено, че е неприемливо ЦИК да поправя протоколи, без да има право на това. Според Трифонов, с тези си действия, комисията е повлияла на крайния резултат, като е изтрила гласовете на близо 14 хиляди българи.

С втората жалба ще се оспорват резултатите от референдума. Официалното решение на ЦИК е, че 12 027 гласа не достигат, за да има националното допитване задължителен характер.

Слави Трифонов заяви, че ЦИК са направили всичко възможно, "за да изкривят действителността, съгласно желанията си, и най-вече според желанията на своите господари. Той допълни, че ще предприеме всички законови действия, срещу комисията.

Трифонов допълни, че ако съдът си затвори очите, решенията на референдума ще са в ръцете на депутатите. Водещият се обърна и към политиците: "Господа политици от сегашния български парламент, не експериментирайте с търпението на собствения си началник - българския народ и приемете безусловно неговата воля".

След обръщението на Слави Трифонов, беше пуснат запис на песента "Боят настана", от концерта на "Ку-ку бенд" на Орлов мост на 30 октомври.

 

Източник: http://www.dnevnik.bg/

 


19008