Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / С аромат на избори и...
С аромат на избори и идваща промяна

С аромат на избори и идваща промянаКоментар на Правда Великова 

Пролетта е тук с много аромат - на цъфнали дървета, на окосена трева и билки... През последните седмици обаче много силно замириса и на избори. Приближаващата псевдобуря се подготвя от управляващата коалиция вече няколко месеца. По всичко личи, че ще ескалира до края на месец май, най-късно юни. Когато след като си намери достатъчно убедителен и драматичен повод, Бойко Борисов отново ще му се прииска да хвърли оставка за пореден път... разплакан. А целта е ясна – колкото по-рано избори, толкова по-добре за залязващия и все по-увехнал ГЕРБ. 

Срещата на вицепремиера Красимир Каракачанов с лидерката на БСП Корнелия Нинова "подпали" чергата на Обединените патриоти и стана повод за официален скандал с Волен Сидеров и "Атака". На по-наблюдателните вече им е ясно, че отдавна Волен играе лошото момче в управлението. Съвсем целенасочено и поетапно той прави гаф след гаф. (Да си припомним как Валери Симеонов нарече руския патриарх "второразредно съветско ченге" и "цигарен митрополит". Тогава вицепремиерът буквално се хвана гуша за гуша с лидера на "Атака" и едва ли не Обединените патриоти бяха пред разпад. Отново възникна скандал и след посещението на Волен в Крим. При този случай беше забъркано цялото правителство). Сидеров е стара и добре платена  политическа пушка и винаги пресмята няколко хода напред в този опасен шах. Може би трябва да си припомним как преди години усърдно и убедено подкрепяше правителството на Станишев и ДПС... 

По всичко личи, че посещението на двамата патрЕоти на килимчето пред Нинова е почти като официална визита за предизборни договорки. Каракачанов и Симеонов добре знаят, че след поредицата си лъжи и изцепки (минимални пенсии от 300 лв., полицай във всяко село...), нямат никакъв шанс да влязат в един следващ парламент. Ето защо са се хванали като удавник за сламка и търсят подкрепата и на червените, притискайки по този начин ГЕРБ за повече власт, отстъпки и благини. БСП на Корнелия, макар и поставена на колене, играеща по свирката на Борисов, има твърд електорат, който още няколко години ще дава рамо на левицата да има място в парламента.

"Атака" от своя страна отдавна усетиха накъде духа вятърът и Волен вече си е постлал червено килимче. Визитите му в Русия са толкова чести, че човек да се зачуди дали изобщо му остава време да се занимава с проблемите на българския народ. А и Сидеров е спец в политически интриги и циркове. Ненадминат шут и клоун, на когото никой не може да съперничи!

Всичко това, разбира се, не става без благословията на крал Борисов, който прави всичко друго, но не и да ръководи държавата, както се полага на един премиер. Дори на националния празник (6 май) той отново беше в чужбина "по държавни дела". Борисов отчаяно търси подкрепа отвън, защото знае, че партията му освен с измама няма да управлява четвърти мандат. Бобо, както галено зад гърба му го наричат всички придворни лакеи, се е насочил към президентския пост.

Един от упоритите слухове, които върлуват в политическото задкулисие е, че Борисов готви поредната си трета оставка, а скандалите между патрЕотите би било идеално оправдание. След като нито високите сметки за парно, нито скандалът с ЧЕЗ, нито преди това Истанбулската конвенция не можаха да събудят народа за протести, то министър-председателят явно сам трябва да вземе нещата в ръцете си. Така той ще се опита да излезе почти сух от политическата каша, в която се е забъркал, а и ще съхрани поне частично спаружващия му се рейтинг, както и този на неговия ГЕРБ (както го е правил вече два пъти с предишните си кабинети). За всички ни е ясно, че след близо година и малко управление третият кабинет на ГЕРБ е пълен провал. Борисов не успя да се справи с нито една сфера на дейност, а страната е затънала до гуша в безпрецедентна бедност, потресаваща мизерия, опустошени и обезлюдени села и градове. Престъпност и корупция...

България е на колене. България е рухнала морално и нравствено e деградирала след управленията на БСП-та, СДС-та, НДСВ-та и след вече близо 10 годишното управление на ГЕРБ и техните сателити - реформатори и патрЕоти и почти 17 годишното управление на Борисов, откакто е гл. секретар на МВР

"Разцеплението" в Обединените патриоти ще затихне, но то е един от поредните сигнали и предпоставки за това, което ще последва съвсем скоро. А всички ние ще ги чакаме с интерес и надежда най-накрая България да се отърве от гнета на сегашната политическа класа и да поеме пътя на истинската промяна, където изходът е очевиден и един: Обединение на всички надежди около каузата, идеите и битката на Слави Трифонов за справедливост и достоен живот!

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Истината в политическите слухове на пасианса – Борисов & Радев

Меренето на мускули между Радев и Борисов като псевдовойните им в политиката

Скандалът "Радев–Борисов" – история за наивници! Малко повече за войната на живот и смърт на статуквото срещу Слави!

Трусове в Обединени патриоти заради БСП

Скандал между Волен Сидеров и Валери Симеонов за патриарх Кирил

"Атака" и БСП се скараха пред Паметника на съветската армия

 

 

 


62058